Tgrt Haber
16 Mart 2022 11:39 - Güncelleme : 16 Mart 2022 12:36

Marvel’den ilk Müslüman süper kahraman dizisi: Genç kızın gücü enerji yumruğu

ABD merkezli kurgusal evren Marvel, ilk kez Müslüman bir süper kahramanın yaşadıklarını dizi haline getiriyor. Fragmanı sevenleriyle buluşturan Marvel’in, Pakistan kökenli, Amerikalı 16 yaşındaki Kamala Khan’ın yaşadıklarını anlattığı dizide genç kızın süper gücü ise enerji yumruğu olacak.

ABD merkezli Marvel, Müslüman bir karakteri ilk kez dizi haline getiriyor. 16 yaşında, Pakistan kökenli Amerikalı Kamala Khan, diğer adıyla Ms. Marvel, Disney Plus platformunda yayımlanacak. İlk fragmanı şimdiden ilgi odağı haline gelen dizide genç kızın hayal dünyası anlatılırken Marvel Comics'in kendi adını taşıyan seriye sahip ilk Müslüman süper kahraman, enerji yumruğu ile düşmanlarını alt edecek.

KAMALA'YI IMAN VELLANI CANLANDIRACAK

Okul ile ev hayatına uyum sağlamaya çalışırken Terrigen bombası ile süper güç kazanan Khan’ın yer aldığı dizinin ilk bölümü, 8 Haziran’da Disney+’da yayımlanacak. 

Sharmeen Obaid-Chinoy, Meera Menon, Adil El Arbi ve Bilall Fallah'ın yönetmenliğindeki altı bölümlük mini dizide, New Jersey'de yaşayan 16 yaşındaki Kamala'yı, Iman Vellani canlandırıyor. Süper kahraman takıntısı olan ergen kız, özellikle Avengers ve Kaptan Marvel’e hayranlık duyuyor.

SÜPER GÜCÜ ENERJİ YUMRUĞU

Camide dua ettiği, lisedeki sınıfına gittiği ve erkekler hakkında hayal kurduğu anların fragmanda yer aldığı Kamala’nın güçleri, ona enerji atlama taşları oluşturma ve büyük bir enerji yumruğuyla yumruk atma yeteneği veriyor.

Kaptan Marvel’in kıyafetine benzer mavi ve kırmızı renkleri taşıyan bir süper kahraman kıyafeti ile ekrana gelen Kamala, şubat ayında vizyona girmesi planlanan 'Kaptan Marvel'ın devamı 'Marvellar'da da yer alacak.

PANDEMİ NEDENİYLE YAZA ERTELENDİ

İlk olarak 2013'te bir Kaptan Marvel çizgi romanında görülen Kamala'ya 2014'te Ms. Marvel olarak solo çizgi roman serisi verildi. 2021'in sonlarında piyasaya sürülmesi beklenen dizi ise pandeminin diğer Marvel sürümlerini geciktirmesi nedeniyle yaza ertelendi.

"DAHA FAZLA GURUR DUYAMAM"

Kadınlara yönelik eşitsizliği vurgulayan filmlerdeki çalışmalarıyla tanınan Pakistanlı-Kanadalı gazeteci, film yapımcısı, aktivist ve Ms. Marvel'ın yönetmenlerinden biri olan Sharmeen Obaid-Chinoy, sosyal medyada paylaştığı fragmanın altına şu ifadeleri ekledi:

"Anlattığımız hikayeden ve dünyaya gönderdiğimiz mesajdan daha fazla gurur duyamam! Her yerdeki kızların kendilerini #MsMarvel'de göreceğine inanmak. Süper kahramanların tüm tonlarını temsil eden hikayeler yaratmak. Gelecek onun ellerinde."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...