Tgrt Haber
13 Kasım 2017 15:21

Son haber! R43 cam filmi nedir? R43 onaylı cam filmi hangisidir?

R43 cam filmi nedir? R43 onaylı cam filmi hangisidir?Aracında cam filmi kullanan vatandaşlar, cam filmi yasağı konusunda gündeme gelen R43 cam filmini araştırmaya başladı. İnternet üzerinde "R43 cam filmi nedir?" ve R43 onaylı cam filmi hangisidir?" diye araştırma yapan vatandaşlar, merakla R43 cam filmini araştırıyor. İşte R43 cam filmi hakkında detaylar...

Son haber! R43 cam filmi nedir? R43 onaylı cam filmi hangisidir?
cam filmi,cam filmi nedir,R43 cam filmi nedir,R43 onaylı cam filmi hangisidir

R43 cam filmi nedir? R43 onaylı cam filmi hangisidir?Araçlarında cam filmi kullanan kullanıcılar, cam filmi yasağı hakkında gündeme gelmiş R43 cam filmini google da araştırmaya başladı. İnternet ve Sosyal Mecra üzerinde "R43 cam filmi nedir?" ve R43 onaylı cam filmi hangisidir?" diye araştırma yapan kullanıcılar, merakla R43 cam filmini araştırmaya koyuldu.. İşte R43 cam filmi hakkındaki tüm  detaylar haberimizde mevcut

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'DAN CAM FİLMİ AÇIKLAMASI
Cam filmi ile ilgili son açıklamalar gelmeye devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan cam filmi yasağı ile ilgili sürücüleri bilgilendirecek açıklama geldi.

Bakan Soylu cam filmi yasağı ile ilgili yaptığı açıklamada, "(Cam filmi yasağına uymayan araçlara ceza kesilmesi) Yaklaşık 8-10 günlük zaman zarfı içinde böyle bir uygulama yapmıyoruz. Trafik cezası bu konuda kesilmiyor. Ne zamana kadar? Standart belli olana kadar. Cam filmi bugün tamamen yasak ama o yasak kalkıyor. Bir standart getirilecek."

AK PARTİ SÖZCÜSÜ MAHİR ÜNAL'DAN CAM FİLMİ YASAĞI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal cam filmi yasağı ile ilgili açıklama yaptı. Ünal, araçlarda uygulanmaya başlanan cam filmi yasağına ilişkin, "Hükümetimiz zaman zaman yaptığı düzenlemelerle ilgili Cumhurbaşkanımızın, Cumhurun reisi olarak toplumun bu meselelere ilişkin reflekslerini, tepkilerini ve hassasiyetlerini dikkate alarak bazı talimatlar vermesi son derece doğal. Önümüzdeki süreçte bu konuda bir değerlendirme yapılır, bu değerlendirme de kamuoyuyla paylaşılır" dedi.

R43 cam filminin ne olduğu konusu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün cam filmi ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından merak edilmeye başlandı. Aracında cam filmi kullanmak isteyen vatandaşların yakından takip ettiği R43 cam filmi, birçok kişi tarafından araştırılıyor. İnternet üzerinde "R43 cam filmi nedir? R43 onaylı cam filmi hangisidir?" aramalarını yapan vatandaşlar merakla sorunun cevabını araştırıyor. Peki R43 cam filmi nedir? İşte detaylar...

SADECE R43 CAM SERBEST! R43 CAM NEDİR?
R43 cam, araçların fabrika çıkışında takılan karartılmış cam uygulamasıdır. Yeni yasaya göre yalnızca bu camlar serbest bir şekilde kullanılabilecek.
R43 cam yönetmeliğinin amacı, camın yolcularda fiziksel yaralanmalara yol açtığını doğrulamak için hangi test türünün gerçekleştirileceğini ve hangi test sonucunun alınması gerektiğini tanımlamaktır. Cam, normal trafik koşullarında ve kullanım sırasında ortaya çıkabilecek yaralanmaları önleyecek kadar güçlü bir direnç göstermelidir. Atmosferik ajanlara, hava şartlarına ve aşınmaya karşı direnmelidir.

CAM FİLMİ RUHSATA İŞLENİR Mİ?
Cam filminin ruhsata işlenmesi mümkün değildir. Yalnızca fabrika çıkışlı karartılmış camların (R43 cam) ruhsata işletilmesi mümkündür. Sonradan takılan cam filmlerinin muayeneden geçmesi mümkün olmadığı gibi ruhsata işlenmesi de olanaksızdır.

TAKTIRMAK DA SÖKTÜRMEK DE AYNI PARA
Atatürk Oto Sanayi'sinde yedek paça satan Kaan Başgöze ise Sozcu.com.tr'ye yaptığı konuşmada, “Şuan cam filmi satışlarımız standart hatta bugün bir tane sattım. Ortalama 4 cam filmi taktırmak 200- 250 TL arasında değişiyor. Bunun çıkarılması ise yine minimum 200 TL çünkü çıkarmasına da sökmesine de aynı emek veriliyor. Aslında cam filmi çok para değil işçiliği uzun sürüyor.” ifadelerini kullandı.

CAM FİLMİ SERBEST Mİ? CAM FİLMİ YASAK MI? 2017
Cam filminin yasaklanmasının ardından TÜVTÜRK'ün cam filmi olan araçların ağur kusurlu olarak sayılması ve muayeneden geçemeyeek açıklaması sürücüleri telaşlandırmıştı. Cam filmi hakkında son gelişmeleri takip eden sürücüler için dün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü açıklamada bulundu.

İşte Faruk Özlü'nün cam filmi açıklaması:

"Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile geçen yıl bir çalışma yaptık. Görüşmelerimizde emniyetimiz 'cam filmi kalabilir' dedi. Buna göre bir yönetmelik hazırlayıp yayınladık. Geçiş süreci olarak 26 Ekim 2016'yı belirledik. Bu yıl emniyetimizden bize gelen talepte cam filminin kaldırılması istendi. Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü ile 3 ay boyunca görüşmeler yaptık. Kaldırılmasında ısrarcılardı bir kaç örnek de verdiler, Reina saldırısı gibi. Bir terör hadisesi olur 40-50 kişi ölür teröristler cam filmi olan araçla kaçmıştır. Bunun sorumluluğunu alamayız diye korktuk. Emniyetimizin talebine uyduk. Bakanlığımız AB uyum yasalarına uyum çerçevesinde cam filmi yasağının kaldırılmasından yanadır. Ama güvenlik söz konusu olunca can güvenliği olunca bir şey diyemiyoruz. Bu konuda olmaz diye bir şey söyleyemiyoruz. Bu konuda ilgili bakanlıklar ve emniyet bir araya gelecek görüntü almaya engel olmayacak şekilde bir kriter getirilecek, kritere uymayanlar yine yasağa takılacak."

R43 CAM FİLMİ NEDİR?
R43 cam filmi, fabrikadan yeni çıkmış olan araçlara takılan bir cam filmi türüdür. Karartılmış ve opak siyah renginde olan R43 cam filmi, renkli camlar arasında yer almaktadır.

Günümüzde trafikte milyonlarca araç bulunmakta ve bu araçların bir kısmı cam filmi kullanmaktadır. Uygulanan cam filmi yasağının ardından vatandaşlar cam filminden ceza yememek için araçlarındaki cam filmlerini söktürmeye başlamıştı. Öte yandan R43 cam filmi de araştırılmaya başlandı.

Kendinden cam filmli olarak fabrikadan çıkan araçlardaki cam filmleri, R43 olarak sınıflandırılmaktadır. R43 cam yönetmeliğinin amacı, camın yolcularda fiziksel yaralanmalara yol açtığını doğrulamak için hangi test türünün gerçekleştirileceğini ve hangi test sonucunun alınması gerektiğini tanımlamaktır. Cam, normal trafik koşullarında ve kullanım sırasında ortaya çıkabilecek yaralanmaları önleyecek kadar güçlü bir direnç göstermelidir. Atmosferik ajanlara, hava şartlarına ve aşınmaya karşı direnmelidir.

BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FARUK ÖZLÜ'DEN CAM FİLMİ AÇIKLAMASI
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, araçlarda cam filmi yasağıyla ilgili 3 bakanlığın teknik çalışma yaparak kriter belirleyeceğini ifade ederek, "Cam filminde emniyetin görüntü alabileceği, görüntülemesine engel olmayacağı çerçevede limitle, bir kriter getireceğiz O kriteri aşanlar yine yasağa takılacak, altında kalanlar serbest olacak" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Adıyaman'da ilk olarak valiliği ziyaret etti. Vali Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, milletvekilleri, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Bakan Özlü, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.

Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Özlü, araçlarda cam filmi uygulamasına ilişkin, kendi bakanlığıyla İçişleri ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarının teknik çalışma yapıp, kriter belirleyeceğini kaydetti. Özlü, şunları söyledi:

"Cam filmi hep yasaktı, hiçbir zaman serbest olmadı. Yani vatandaşlarımız 'Cam filmi serbestti, yasak getiriyorsunuz' demesinler. Şu ana kadar takılan bütün cam filmleri aslında yasak ortamda takılan cam filmleridir. Biz Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde bu cam filmini kaldırmak istiyorduk. Geçen sene bir çalışma yaptık, Emniyet Genel Müdürlüğümüzle koordine ettik. Geçen sene Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bize gelen görüş olumluydu. Bu sene Emniyet Genel Müdürlüğü'müzden gelen talepler, cam filmi yasağının kaldırılmasına karşıydı. Emniyet Genel Müdürlüğü'müzle 3 ay süren görüşmeler yaptık. En son konu bana geldi."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...