Tgrt Haber
21 Mart 2017 14:26

“Terör örgütleri DEAŞ Sünniliği, DHKP-C de Aleviliği yansıtamaz”

Türk dünyasında ve Ortadoğu’da baharın müjdecisi olarak kabul edilen 21 Mart Nevruz Bayramı, Medya Kritik programında konuşuldu. Alevilerin çok önemli bölümünün bu ülkenin can direği olduğunu belirten Gazeteci Yazar Cem Küçük, “Terör örgütü DEAŞ nasıl Sünniliği yansıtamaz ise, alçak terör örgütü DHKP-C de Aleviliği yansıtamaz” dedi.

“Terör örgütleri DEAŞ Sünniliği, DHKP-C de Aleviliği yansıtamaz”
medya kritik,

“Aleviler bizim canımız, kardeşimiz, bu ülkenin can direği insanlar” diyen Cem Küçük, Alevilerin bu ülkede çok acılar çektiklerini söyledi. Bu acılara rağmen Alevilerin devletinin ve milletinin yanında durduğunu kaydeden Küçük, “Eskiden bu ülkede kimse Alevi olduğunu söyleyemezdi. Tabi ki bu ayıptır. Arada problemler olabilir, sıkıntılar olabilir ama aşılır. Bu hükümet iki defa Alevi çalıştayı yaptı. Keşke devamını getirseydi” dedi. Güzel türküleri söyleyen insanların teröre bulaşmalarının mümkün olamayacağını belirten Küçük, “Nasıl ki El Kaide, DEAŞ gibi terör örgütleri Sünniliği yansıtamaz ise, alçak terör örgütü DHKP-C de Aleviliği yansıtamaz” diye konuştu.

Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, Türkiye’nin Alevi ve Sünni vatandaşlarının bu kadar provokasyona rağmen birbirlerine düşürülememesinin temelinde, çok büyük dayanışma, komşuluk ve dostluk ilişkisinin bulunduğunu söyledi. Türkiye topraklarında Hüseyin, Hasan ve Ali isminin çok önemli olduğunu, hem Alevi hem de Sünni vatandaşların ortak kullandığına dikkat çeken Uğur, “Bu birliği bozamadılar, bozamayacaklar” dedi. Türkiye’de ‘Ali’siz Aleviliği güçlendirmeye çalışan özellikle Avrupa kökenli bir takım çıbanbaşlarının bulunduğunu belirten Uğur, şunları söyledi:

“Bu ezilmişliği kullanarak ve istismar ederek, Alevi açılımını gerçekleştiren tek hükümetin demokratik açılımlarından da istifade ederek, Ali’siz Aleviliği geliştiren ve terörizme evrilen bir takım isimlerin var olduğunu ve bunlarla da terörizm kapsamında mücadele etmek gerektiğini söylemek lazım. Gerçekten Alevi İslam inancına sahip olan Aleviler, bu teröristleri kendilerinden görmüyorlar.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...