Tgrt Haber
06 Aralık 2022 13:16 - Güncelleme : 06 Aralık 2022 14:17

Araç lastiği değiştirirken nelere dikkat edilmeli? Lastik nasıl değiştirilir?

Araç lastiklerinin kullanım süresi montaj işleminden sonra 4-6 yıl arasındadır. Bu süreç doldu ve aracınızın lastiği patladı. Tamirci bulamadığınızda araç lastiğini kendinizin değiştirmesi gerekir. Bunun için gerekli malzemenin aracınızda bulunması şart. Peki, aracınızın lastiği patladığında neler yapmalısınız? Araç lastiği nasıl değiştirilir ve ne gerekli?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
Araç lastiği değiştirirken nelere dikkat edilmeli? Lastik nasıl değiştirilir?
araba

Araç lastiği her mevsim değiştirilmesi ve düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir. Her zaman yakın alanınızda tamirci bulamayabilirsiniz bu sebeple araç değiştirmek için gerekli malzemelerin çantanızda olması gerekir. Lastik değişimi işlemini yaparken hızlı bir şekilde aracınız yere değer ise aracınızda zarar oluşabilir.Bu sebeple işlemleri doğru ve hızlı bir şekilde yapmalısınız. 

ARABA LASTİĞİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Araba lastiği için gerekli malzemeler;

  • Kriko
  • Bijon anahtarı
  • Yedek lastik
  • Kullanıcı kılavuzu
  • El feneri ve pil
  • Yağmur için panço
  • Krikoyu sabitlemek için 2 inçe 6 inçlik tahta
  • Eldiven Tekerlekler için takoz

Araç lastiği değiştirirken nelere dikkat edilmeli? Lastik nasıl değiştirilir?

Araba lastiği değiştirirken gerekli olan malzemeleri temin ettikten sonra yapmanız gereken aracınızı güvenli bir alana çekmelisiniz.

El frenini çektikten sonra takozları yerleştirin.

Takozlar ön lastiklerin arka tarafına konulmalıdır. Daha sonra ise bijonları ya da lastik koruyucularını çıkartın. Bijolar, bijon anahtarı kullanarak saat yönünün tam tersine çevirilerek kolayca çıkarılabilir. Ancak hepsini tamamen çıkartmayın.

Lastiğinizi çıkartırken zaten hepsini çıkartacaksınız.Krikoyu aracınızın altına yerleştirin. Bundan sonra tüm bijonları çıkartabilirsiniz.

Patlak lastiği çıkartın. Aracınızda bulunan yedek lastiği yerleştirin.

Sorunsuz bir şekilde yavaşça krikoyu indirmeniz gerekir. Dikkat edin arabanız dört tekerleğinin birden üstüne tam anlamıyla inmeli. Daha sonra bijonları yeni bir kontrolden geçirin. 

Bijonları elinizle sıkıştırın.  Jant kapağını takın. Son olarak da lastiklerinizi tekrar bir kontrol etmeniz gerekir. 

Araç lastiği değiştirirken nelere dikkat edilmeli? Lastik nasıl değiştirilir?

ARABA LASTİĞİ KAÇ DADİKADA DEĞİŞTİRİLİR?

Aniden aracınızı lastiği patladığında kendiniz araç lastiğini değiştirilebilirsiniz. Çok zamanınızı almayan bu süre yaklaşık olarak 15-20 dakikadır. Tabi bu süre deneyiminizle alakalıdır. Daha önce lastik değiştirmişseniz bu süre daha kısa olacaktır. 

ARABA LASTİĞİ PATLAYINCA NE YAPILIR?

  • Patlak bir lastiğinizin olduğunu anladığınız anda ani fren yapmayın.
  • Aracı düz bir alana çekin,
  • Dörtlüleri yakın,
  • El frenini çekmeyi unutmayın,
  •  Lastiğin değiştiği esnada aracın kaymaması hayati bir önem taşımaktadır. Bu sebeple, araç konumu stratejik bir şekilde ayalanmalı. 

 

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...