Tgrt Haber
23 May 2023 14:00 - Güncelleme : 23 May 2023 16:13

Ertesi gün soyulan ojelere son! Bu yöntemle bozulmadan tırnakta haftalarca kalabiliyor

Güzel görünen ellerin bakımlı tırnaklarla özdeş olduğunu herkes bilir. Tırnakların süsü olan ojenizin hemen soyulup çıkmasını istemiyorsanız bu yöntemi deneyebilirsiniz. İşte uzun süre tırnaklardaki ojeyi koruyup güzel gösteren yöntem…

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Ertesi gün soyulan ojelere son! Bu yöntemle bozulmadan tırnakta haftalarca kalabiliyor
oje,tırnak bakımı

Kadınlar için güzelliğin en önemli göstergelerinden biri el ve tırnak bakımıdır. Tırnaklara özenerek sürülen ojenin ertesi gün soyulmaya başlaması hem vakitten çalıyor hem motivasyonu düşürüyor. En azından birkaç gün kalıcı olmasını istediğimiz ojelerin bozulmadan daha uzun süre kalması ise mümkün. İşte ojeli tırnakların ömrünü uzatacak yöntemler…

TIRNAK CİLASI MUTLAKA KULLANIN

Manikürünüzden maksimum faydayı elde etmek için, tırnaklarınıza bir tırnak cilası uygulamaktan daha fazlasını yapmanız gerekir. Başlamadan önce, ojenin tırnağa yapışmasını sağlamak için tırnak bazı uygulayın. Ojenizi bir taban ve üst kat arasına sıkıştırmak, en iyi şekilde korunmasını sağlayacaktır.

TIRNAKLARINIZI YUMUŞATIN

Herhangi bir oje uygulamadan önce tırnaklarınızı parlatın ve şekillendirin. Tırnaklarınıza baz ve tırnak cilası uygulamak, onlara daha fazla doku ve tutuş vererek tırnak ürünlerinizin yapışmasını kolaylaştıracaktır. Keskin bir tırnak kenarına veya şeytan tırnağına sahip olmak, tırnağınızın bir şeye takılıp kırılmasını kolaylaştırabilir.

Ertesi gün soyulan ojelere son! Bu yöntemle bozulmadan tırnakta haftalarca kalabiliyor

KÜTİKÜL YAĞI KULLANIN

Ojenizi uzun süre kullanmak istiyorsanız, tırnak etlerinize özen göstermek de çok önemlidir. Kuru ellere düzenli olarak kütikül yağı uygulamak, nemli, temiz ve sağlıklı kalmalarını sağlar. Tırnağınız ne kadar sağlıklı uzarsa, o kadar az kırılgan olur ve sürekli kırılan tırnaklara sahip olma olasılığınız o kadar azalır.

TIRNAK ETLERİNE OJE SÜRMEYİN

Tıpkı cila gibi, taban kat ojeyi de tırnak etlerinize uygulamaktan kaçınmanız önerilir. Ürünü kütiküllerinize uygulamanın sorunu, alanı kolayca açması ve cilanın daha kolay pul pul dökülmesine neden olmasıdır. Aynı şey tırnak kenarlarında da olabilir, yani ojenizin sıkıca kapatıldığından emin olmak için tırnağınızın kenarını tırnak cilası ile kapatmanız en iyisidir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...