Tgrt Haber
20 Nisan 2023 16:07 - Güncelleme : 20 Nisan 2023 16:34

Kararmış ocak demirlerini parlatan temizlik yöntemi! Yeni gibi oluyorlar

Ocaktaki inatçı yağ lekeleri, mutfak temizliğinin en zorlu bölümüdür. Özellikle yağlı ocak demirlerinin temizliğinde başarı sağlamak hiç kolay değildir. Ancak ocak temizliği konusunda sizi zorlamayacak, farklı amaçla kullanılan bir temizlik ürünü bulunuyor. Lavabo açıcı ile yağlı ocakların pırıl pırıl olacağını biliyor muydunuz? İşte detaylar…

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Kararmış ocak demirlerini parlatan temizlik yöntemi! Yeni gibi oluyorlar
ocak,temizlik,ocak temizliği,lavabo açıcı,yağ çözücü

Lavabo açıcıyla yağlı ocakları temizlemek, aslında ev hanımları tarafından bilinen bir yöntem. Zorlu ocak yağlarından eser bırakmayan bu temizlik metoduna geçmeden önce mutfağınızın pencere ve kapılarını açarak havalandırdığınızdan emin olmalısınız. Ayrıca temizliğe başlamadan önce temizlik eldiveni ve maske kullanmanız sağlığınız için iyi olacaktır.

LAVABO AÇICIYLA OCAĞINIZ PIRIL PIRIL OLSUN

Evimdergisi’nden derlenen bilgiye göre; yağlı ocak demirlerini temizlemenin en iyi yolu, lavabo açıcıdan yararlanmak. İşte lavabo açıyla yağlı ocak demirlerini temizlemenin aşamaları…

  • Yağlı ocak demirlerini geniş bir kabın içine yerleştirin.
  • 2 paket lavabo açıcıyı kabın içine dökün.
  • Kaynar suyu, ocak demirlerinin üzerini geçecek kadar doldurun.
  • 45-35 dakika bu şekilde bekletin.
  • Beklettiğiniz ocak demirlerini karışımdan çıkarın ve bulaşık deterjanı ile bulaşık süngeri kullanarak iyice köpürterek yıkayın, durulayın. Ocak demirleri tertemiz olacaktır.

Kararmış ocak demirlerini parlatan temizlik yöntemi! Yeni gibi oluyorlar

YAĞ ÇÖZÜCÜ İLE OCAK TEMİZLEME YÖNTEMİ

Ocak demirlerinizin boyası çıkabilecek yapıdaysa, lavabo açıcı boyasının kalkmasına neden olabilir. Bu yüzden yağ çözücü ile temizleme yöntemini deneyebilirsiniz.

  • Yağlı ocak demirlerini geniş bir kaba yerleştirin.
  • Sıcak suyu demirleri tamamen kaplayacak kadar doldurun
  • Yağ çözücü ekleyin.
  • 45 dakika bekledikten sonra köpürterek yıkayın ve durulayın.

Yağ lekeleri çok sertleşmemiş ise, ocak demirlerini temizlemek için demirlere yağ çözücü sıkın ve beklettikten sonra lekeler yumuşayınca bulaşık deterjanı ile yıkayın. Ocak taşlarını temizlemek için, bulaşık deterjanı ile bulaşık süngerinin sert yüzeyini kullanın ve ardından durulayın.

OCAKTAKİ SU LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Su lekesini yok etmek istiyorsanız, sorunlu alana cam temizleyici sıkın ve 1 ile 2 dakika bekletildikten sonra temiz bezle silin. Ardından mikro fiber bezle kurulayın. Ankastre ocak, davlumbaz ve fırınınızda normal temizlik bezleri yerine mikrofiber bez kullanmalısınız.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...