Tgrt Haber

3 bin otomobil kül olmuştu: Büyük yangın söndürüldü

03 Ağustos 2023 13:29 - Güncelleme : 03 Ağustos 2023 13:30
3 bin otomobil kül olmuştu: Büyük yangın söndürüldü
otomobil,kargo gemisi,almanya

Almanya'da Mısır'a 3 bin otomobil taşıyan kargo gemisi 10 gündür yanıyordu. Bölge sakinlerini de korkutan büyük yangının söndürüldüğü bildirildi.

Hollanda'ya bağlı Ameland Adası açıklarında, "Fremantle Highway Flower" isimli kargo gemisinde çıkan ve yaklaşık 10 gündür devam eden yangın kontrol altına alındı. Almanya'nın Bremeverhaven kentinden Mısır'a doğru yola çıkan gemideki yangının, elektrikli bir otomobilden kaynaklandığı düşünülüyor.

Yangın, gemide bulunan toplam 3 bin otomobilin yaklaşık yüzde 75'ini kullanılamaz hale getirirken, sadece 800 aracın hala kullanılabilir olduğu belirtildi. Mürettebatın çabaları sayesinde yangın sonunda kontrol altına alındı, ancak bir kişi yangında hayatını kaybederken, 22 mürettebat hafif yaralı olarak kurtarıldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Almanya'dan Mısır'a yaklaşık 3 bin otomobil taşıyan kargo gemisinde 24 Temmuz'da başlayan yangının söndürüldüğü bildirildi.

DENİZE ATLAYARAK KURTULDULAR

NTV'nin haberine göre, gemideki 23 kişilik mürettebatın bir kısmı güverteden denize atlayarak alevlerden kaçmayı başarırken; diğerleriyse bot ve helikopterlerle kurtarıldı, ancak mürettebattaki Hindistan vatandaşı bir kişinin hayatını kaybetti duyuruldu.

Gemi kiralama şirketi "K" Line'ye göre, 200 metre uzunluğunda gemideki araçların büyük bir kısmı elektrikliydi. Şirket araçların markalarını açıklamasa da, Alman otomotiv devlerinden BMW ve Mercedes-Benz, gemide otomobillerinin bulunduğunu duyurdular.

Ameland Belediye Başkanı Leo Pieter Stoel, "Gemi batarsa, her türlü kirlilik Ameland'a ve diğer Wadden Adaları'na bulaşabilir. Elbette çevresel etkilerden, Wadden bölgesinin doğası üzerindeki etkilerden her zaman korkuyoruz. Burası bir dünya mirası alanı ve içine çok tuhaf, zehirli ürünler gelirse zarar görebilir" değerlendirmesinde bulunmuştu.

(ANADOLU AJANSI - NTV)

Kaynak: AA - NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...