Tgrt Haber

Afganistan'dan bir ilk, yerli spor araba geliştirdiler! 'Mada 9'un videosu viral oldu!

04 Ocak 2023 12:38 - Güncelleme : 04 Ocak 2023 12:39
Afganistan'dan bir ilk, yerli spor araba geliştirdiler! 'Mada 9'un videosu viral oldu!
afganistan,mada 9,otomobil

Son dönemde kadınlara yönelik yaptırımlarıyla gündeme gelen Afganistan'ın, ilk yerli süper arabası 'Mada 9'un videosu viral oldu.

Teknoloji ve otomobil alanında adından çok söz ettirmeyen Afganistan, ilk yerli spor arabasıyla bir anda gündeme düştü. 

Ülkenin Bugatti'ye cevap olarak gösterilen lüks spor otomobili 'Mada9', şık tasarımıyla dikkatleri üzerine çekerken, paylaşılan videosu ise kısa sürede viral oldu.

'MADA 9' ŞIK TASARIMIYLA DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKİYOR

Son dönemde kadınlara yönelik kısıtlamalarıyla gündeme gelen ve manşetlere konu olan Afganistan'ın geliştirdiği yerli otomobili Mada 9 görenleri hayrete düşürdü.

Yakın tarihli bir videoda gösterilen Mada 9, prototipiyle Afganistan yollarına çıktı. Karla kaplı yolda bile etkileyici tutuşuyla iyi bir otomobil olduğunu gösteren araç, dört çekişli olmasıyla da iyi bir performans ortaya koyuyor.

https://twitter.com/yarbatman/status/1610304469387845635

Şirketin CEO'su Muhammad Rada Ahmadi'ye göre Mada 9, Afganistan Bilişim Bakanlığı ve Afganistan İnovasyon Merkezi'nin desteğiyle Afganistan Navavari Teknik ve Mesleki Eğitim Merkezi'nde beş yıllık bir sürede geliştirildi.

Henüz test aşamasındaki aracın prototip görüntüleri aracın ihtişamlı tasarımını ortaya koyarken, Mada 9'da aynı zamanda hafif kompozit bir malzeme kullanılıyor. Ek olarak aracın F1 tarzı süspansiyon çubuğu da dikkat çeken bir başka detay.

Afganistan'ın yerli otomobilinin üretimine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak projenin arkasındaki ekip, nihai ürünü önümüzdeki hafta Katar'da düzenlenecek bir sergide sergilemeyi planlıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sarah 8 Ocak 2023 13:04

Gülmekten öldüm ya bunlar daha uçağın erkek mi kadın mı cisim mi olduğunu bilmiyor ???? parayla almışlar arabayı işte

Nooriddin nazari 4 Ocak 2023 15:00

Büyüklerimiz derdi her karanlığın ardından aydınlık geler inşallah biz gençler olarak çok çalışıp o aydınlığı elde edeceğiz yaşasın bilim yaşasın barış

Sonraki Haber Yükleniyor...