Tgrt Haber

Avrupa’da elektrikli araç satışları, ilk kez yakıtlı araçları geride bıraktı: İşte şaşırtan istatistikler

05 Haziran 2023 14:51 - Güncelleme : 05 Haziran 2023 14:55
Avrupa’da elektrikli araç satışları, ilk kez yakıtlı araçları geride bıraktı: İşte şaşırtan istatistikler
elektrikli otomobil,araç satışları

Otomobil sektörü adım adım elektrikli araçlara geçiş yaparken, Avrupa’da ilk dört aylık satış raporları ilk kez yakıtlı araçların satışlarda geride kaldığını ortaya koyuyor.

Otomobil pazarında üretim artık tamamen elektrikli araçlara doğru kayıyor. Özellikle ülkemize de giriş yapan otomobillerin pek çoğu elektrikli olarak gelirken, Avrupa’da satışlar artık şekil değiştirmeye başladı.

500 BİN’İN ÜZERİNDE ELEKTRİKLİ OTOMOBİL SATILDI

Öyle ki son paylaşılan veriler de bunu açıkça gözler önüne seriyor. Avrupa Otomobil Üreticileri Derneği (ACEA), bu yılın ilk dört ayında 30 Avrupa ülkesinde yıllık 37 artışla toplam 559.733 elektrikli araç satıldığını açıkladı.

Aynı dönemde Avrupa'daki yakıtlı araç satış hacmi ise bir önceki yıla göre %0,5 azalarak sadece 550.391 adet oldu.

Avrupa’da elektrikli araç satışları, ilk kez yakıtlı araçları geride bıraktı: İşte şaşırtan istatistikler

Bu aynı zamanda, yakıtlı araçların ilk geliştirildiği ve satıldığı Avrupa'da, elektrikli araçların tarihsel olarak yakıtlı araçları geride bıraktığı anlamına da geliyor .

Veriler, 2019 yılında Avrupa'da elektrikli araç satışının (360.164) yakıtlı araç satışının yalnızca onda biri olduğunu gösteriyor. Ancak 2022'de, sadece üç yıl sonra, iki taraf arasındaki fark 60.000'den fazla araca daraldı. Geçen yıl Avrupa'da akaryakıtlı otomobil satışları 1.637.766 adet, elektrikli otomobil satışları ise 1.577.079 olarak kaydedilmişti.

Bazı analistlere göre elektrikli otomobil satışının artışındaki en büyük etkenlerden biri; Avrupa Birliği tarafından karbon emisyonlarını azaltmayı amaçlayan bir dizi çevre koruma yasasının olduğu düşünülüyor. Bu yasa tasarıları elektrikli araca yönelim hızını da artırıyor.

Kaynak: ACEA
Derleme: Tgrthaber.com.tr

Kaynak: ACEA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...