Tgrt Haber

Deprem bölgesinde ikinci el otomobiller sıfırları geçti, yetkililere çağrı yapıldı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
05 Temmuz 2023 00:02 - Güncelleme : 05 Temmuz 2023 00:06
İkinci el otomobil,sıfır otomobil,Malatya

Deprem bölgesi Malatya’da ikinci el araç fiyatları sıfır araç fiyatlarını geçti. Sektör temsilcileri yetkililere seslenerek ”Bayiler üzerindeki denetimler de artırılmalı” dedi.

Fotoğraf (İHA)

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da ikinci el araç piyasası sıfır araç piyasasını geride bıraktı. Sektör temsilcileri fiyatlardan şikayetçi olup denetimlerin arttırılması gerektiğini belirtti.

İkinci el piyasasında ciddi bir durgunluk yaşandığını kaydeden Malatya Yeşiltepe Galericiler Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Başkan Göksel Levent, sektörde pandemi ile başlayan durgunluğun fiyatlardaki astronomik artışlarla sürdüğünü söyledi.

''DENETİMLER ARTTIRILMALI''

Fiyatların yükselmesini tetikleyen önemli unsurlardan birinin de ihtiyaçtan çok yatırım amaçlı yapılan alımlar olduğunu belirten Levent, “İkinci el araçlarda pademi ile başlayan cip ve kurdaki artışlarla devam eden yükseliş depremle birlikte sürüyor. Üretim azlığı nedeniyle sıfır araçların ülkemize az sayıda giriş yapmış olması da gelinen noktada fiyatları baya yükseltti. Fiyat yükselişleriyle birlikte piyasalarda bir durgunluk var. İkinci el araç piyasası allak bullak ortalama fiyatlar çok yükseldi. Sorun 5 yaş altı araç ithalatı ile denetimlerle çözülebilir. Bayiler üzerindeki denetimler de artırılmalı” diyerek yetkililere seslendi.

Galerici esnafı İsmet Leventoğlu da ikinci el araç fiyatlarının sıfırlarını geçtiğini ifade ederek, "Pandemi ile piyasalarda başlayan dalgalanma depremle birlikte sektörü etkiledi. Siftah yapamaz duruma geldik. İkinci el araç fiyatları neredeyse sıfırlarının fiyatını geçti ya da aynı seviyede. Bu nasıl olur diye düşünüyoruz. Sıfır araçlarının piyasaya girmesiyle birlikte aradaki makas farkı düzelebilir” diye konuştu.

Deprem bölgesinde ikinci el otomobiller sıfırları geçti, yetkililere çağrı yapıldı

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...