Tgrt Haber
03 Ocak 2023 10:15 - Güncelleme : 03 Ocak 2023 10:16

Elon Musk'ın Tesla'sı 2022'yi rekor teslimatla kapattı: İşte rakamlar

Elon Musk'ın elektrikli otomobil markası Tesla, 2022'yi rekor teslimatla kapattı. Twitter nedeniyle sendeleyen şirket, tüm olanlara rağmen başarılı bir yılı geride bıraktı.

Elon Musk'ın Tesla'sı 2022'yi rekor teslimatla kapattı: İşte rakamlar
tesla,otomobil

Elon Musk'ın dünyaca ünlü otomobil markası Tesla, son birkaç yıldır teslimat konusunda oldukça başarılı işlere imza attı.

Koronavirüs pandemisinde yaşanan çip krizine rağmen en iyi dönemlerinden birini geçiren şirket, krizin sürdüğü 2022'de de yine Musk'ın yüzünü güldürdü. İşte Tesla'nın 2022 rakamları.

2021'E KIYASLA YÜZDE 40 ARTIŞ

Rekor teslimat raporu, şirketin 2022'nin son üç ayında 405 binden fazla araç teslim etmesinin ardından geldi.

Ancak bu rakam, dönem için yaklaşık 430 binolan Wall Street tahminlerini yakalayamadı.

Bu yıl, artan faiz oranları ve durgunluk endişeleri nedeniyle motor endüstrisinin yavaşlayan taleple karşı karşıya kalması bekleniyor.

Yatırımcılara yaptığı açıklamada Tesla, "Yıl boyunca koronavirüs ve tedarik zinciriyle ilgili önemli zorluklarla" uğraşması gerektiğini söyledi.

Öte yandan Güney Kore'deki yetkililer, müşterilerine elektrikli araçlarının düşük sıcaklıklarda daha kısa sürüş menzili hakkında bilgi vermediği için Tesla'ya 2,2 milyon dolar  para cezası vereceklerini söylediler.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...