Tgrt Haber

Fiyatı yarı yarıya düştü! Otomobil devinden büyük indirim

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
14 Şubat 2024 07:12 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 07:26
tesla,indirim,elektrikli otomobil

Elektrikli otomobil piyasasında rekabet giderek kızışıyor. Sektörün en iddialı otomobil üreticisi Tesla, Türkiye'de de satmakta olduğu Model Y ile ilgili indirim kararı alırken aracın fiyatı son 1,5 yıl içerisinde yüzde 50'ye yakın gerilemiş oldu.

Dünya genelinde elektrikli otomobiller büyük bir hızla yaygınlaşmaya devam ederken sektördeki rekabet de gitgide daha çetin bir hal alıyor. Bu ada şirketlerin fiyat indirimleriyle araçlarını cazip hale getirmeye çalışmalarını sağlıyor. Dünyanın en popüler elektrikli otomobil üreticilerinden ABD menşeli Tesla da Türkiye'de de satmakta olduğu Model Y ile ilgili dikkat çeken bir karar aldı.

İNDİRİM TÜRKİYE'DE DE GEÇERLİ OLACAK MI?

Şirket ABD pazarı için Model Y'nin fiyatını bir kez daha düşürdü. Son indirimle birlikte aracın fiyatı son 1,5 yıl içerisinde yüzde 50'ye yakın gerilemiş oldu.
Tesla, son dönemlerde rekabeti artırmak adına pek çok kez indirim yaptı.

Tesla'nın daha önceki indirimlerinin bazıları, Türkiye'de de geçerli olmuştu. Ancak bu kez böyle bir durum söz konusu değil. Tesla Model Y için hayata geçirilen son indirim kampanyası, sadece ABD pazarı için gerçekleştirildi.

27 BİN 900 DOLARLIK İNDİRİM

Diğer yandan Tesla'nın bu indirim kararı, elektrikli otomobil sektörünün seyri açısından önemli. Zira Tesla, bu indirimle birlikte "ucuz" elektrikli arabanın formülünü bulmuş olduğunu düşündürüyor. Keza Ekim 2022'de ABD'de Tesla Model Y alacak bir kişi, 65 bin 990 dolar öderken bu tutar, son indirim kapsamında ABD'nin elektrikli otomobil teşvik indirimi de katıldığında 38 bin 90 dolara kadar düştü.

Böylece Tesla Model Y fiyatı, Ekim 2022'den bu yana yüzde 42,3 oranında yani 27 bin 900 dolar geriledi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...