Tgrt Haber
07 Şubat 2022 15:40

Otomobil devi Ford'dan çip krizi açıklaması: Üretim azalacak

Küresel çip krizi nedeniyle teknoloji ve otomobil devleri üretimi azaltmaya devam ediyor. Son olarak otomobil üreticisi Ford, Kuzey Amerika’daki üretimini azaltacağını duyurdu.

Çip krizi, Ford'un en çok satan otomobillerinden F-150'nin üretimini de kısıtlayacak.
Çip krizi, Ford'un en çok satan otomobillerinden F-150'nin üretimini de kısıtlayacak.

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Ford, küresel çip krizini aşamıyor. Açıklama yapan otomobil üreticisinin sözcüsü, ABD, Meksika ve Kanada'daki sekiz fabrikada üretimi keseceğini veya askıya alacağını belirtti.

Ford’un kapanma süreci 7 Şubat'ta (bugün) başlıyor. Karar, diğer tesislerin yanı sıra Ford'un en popüler ve kârlı araçlarından biri olan F-150'yi ürettiği Kansas'taki tesisini de etkileyecek.

OTOMOBİL ŞİRKETLERİ FABRİKA KAPATIYOR

Ford, çip krizinden bu kadar şiddetli etkilenen ilk otomobil üreticisi değil. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında General Motors, parça ve çip kıtlığı nedeniyle Kuzey Amerika fabrikalarının dördü dışında tümünde üretimi geçici olarak askıya aldı.

Otomobil devi Ford'dan çip krizi açıklaması: Üretim azalacak

ABD Ticaret Bakanlığı, 2022’nin başında yarı iletkenle ilgili tedarik kısıtlamalarının en az 2022'nin ikinci yarısına kadar süreceğini söyleyerek uyarıda bulundu.

Ford gibi şirketler sorunu çözmek için harekete geçti. Kasım ayında şirket, ABD yarı iletken üretimini artırmak için GlobalFoundries ile stratejik bir ortaklık duyurdu. Ancak otomobil üreticisi muhtemelen bir süre bu düzenlemeden fayda sağlamayacak.

Bu arada Ford, Reuters'e yaptığı açıklamada, üretim hacminin yılın ikinci yarısında "önemli ölçüde iyileşmesini" beklediğini ifade etti. Ancak ABD Ticaret Bakanlığı'nın sekreteri Gina Raimondo, çip krizinin yakın gelecekte sona ermeyeceğini düşünüyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...