Tgrt Haber

Hyundai'ın sevilen IONIQ 6 modelinde kaçırılmayacak fırsat! ÖTV indirimiyle fiyatı 1.3 milyon TL düştü

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
14 Şubat 2024 13:53 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 13:54
Hyundai'ın sevilen IONIQ 6 modelinde kaçırılmayacak fırsat! ÖTV indirimiyle fiyatı 1.3 milyon TL düştü
hyundai,otomobil

Türkiye'nin çok satan markalarından Hyundai, beğenilen elektrikli modeli IONIQ 6'yı yeni versiyonu ile Türkiye'de satışa sundu. Yapılan ÖTV indirimiyle otomobilin fiyatı 1.3 milyon TL düştü!

Otomobil pazarında kıyasıya rekabet devam ederken, firmalar mevcut araçlarını daha uygun fiyata kullanıcıyla buluşturma hedefinde. Bu kapsamda Türkiye'nin önde gelen satıcılarından Hyundai, yeni otomobilini Türkiye'de satışa sundu ve ÖTV'sini de gözle görülür derecede düştü.

Şirket, D-sedan segmentindeki modeli için Türkiye'ye özel 'Advance' adlı bir donanım paketi sunduğunu açıkladı. Bu yeni donanım paketi, hem fiyatı hem de özellikleriyle Türk tüketicilerin elektrikli otomobillere kolay erişebilmesini sağlıyor. 

ÖTV'NİN İNDİRİLMESİYLE FİYAT 1.3 MİLYON TL DÜŞTÜ!

Model, 0.21cd gibi düşük bir sürtünme katsayısıyla da Türkiye’deki elektrikli otomobiller arasında verimli modellerden biri olarak listede yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, sektörde elektrifikasyona doğru oldukça hızlı bir dönüşüm olduğunu ve kendilerinin de bu dönüşüme öncülük etmeye çalıştıklarını aktardı.

Hyundai'ın sevilen IONIQ 6 modelinde kaçırılmayacak fırsat! ÖTV indirimiyle fiyatı 1.3 milyon TL düştü - 1. Resim

Öte yandan gazeteci Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından bu aracın fiyatına ilişkin şu açıklamaları yaptı:

''ÖTV'si %10 olunca fiyatı 1.3 milyon TL düştü‼️

Hyundai'nin beğenilen elektrikli modeli IONIQ 6'ın %10'luk ÖTV dilimine giren 429 km menzilli 111 kW'lık motora (4x2) sahip Advance versiyonu Türkiye'de 1 milyon 660 bin TL'ye satışa sunuldu. 

Aynı modelin %60'lık ÖTV diliminde yer alan 519 km menzilli 239 kW'lık motor (4 x4) seçeneği ise Türkiye'de 2 milyon 980 bin TL'ye satılıyor.

Aslında vergisiz çıplak fiyatları arasında 295 bin TL fark varken, ÖTV'deki ilkel matrah sistemi nedeniyle anahtar teslimde fark 1.3 milyon TL'yi aşıyor.

Sonuçta B-SUV fiyatına D Sedan satıyorlar...''

Modelin 0-100 km/s hızlanması, 8.8 saniye. Aracın ulaşabildiği maksimum hız da 185 km/s ile sınırlandırılıyor. Ioniq 6 ayrıca 800 voltluk batarya sistemine sahip olması sayesinde de 350 kW ultra hızlı DC şarj cihazına bağlandığında yalnızca 18 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80 düzeyine kadar şarj edilebiliyor.

Aracı ultra hızlı şarj istasyonlarında sadece 5 dakika şarj ederek 100 km menzil elde edebilen model, ısı pompası sayesinde kış aylarında menzil kaybını da engelliyor. Elektrikli otomobiller için önemli bir özellik olan ısı pompası, Hyundai’nin Türkiye’deki tüm modellerinde standart olarak bulunuyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...