Tgrt Haber
10 Temmuz 2023 19:10 - Güncelleme : 10 Temmuz 2023 19:17

Online satışlar durduruldu mu? Mercedes'ten iddialara cevap

Mercedes Benz Türkiye, kurnaz galericilerin 'hileli yazılım' geliştirdikleri iddiaları sonrasında online satışı temmuz ayına ertelediğini açıklamıştı. Bugün gündeme gelen internet üzerinden satışları tamamen iptal ettiği haberlerine karşı birinci ağızdan açıklama geldi Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Şükrü Bekdikhan, "İddialar gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
Online satışlar durduruldu mu? Mercedes'ten iddialara cevap
Mercedes,otomobil

İkinci el ve sıfır kilometre araç piyasasındaki belirsiz atmosfer devam ederken Özellikle bayilerde sıfır araç bulmakta yaşanan sıkıntı ikinci el fiyatlarının da yükselmesine neden oldu.

Mercedes-Benz ise uzun zamandan beri üzerinde çalıştığı Online Satış Sistemi’ni 15 Mayıs'ta hayata geçirdi. Şirket online satış ile araç stok durumunu kontrol etmeyi amaçlarken araçlari ise daha online satışa girer girmez gizli bir el aracı ile hemen satın alınıyordu.

Galericiler ve araç alımı yapan kişiler, araç sistemi üzerinde çalışan “bot” yazılımla sisteme düşen araçları otomatik olarak satın alırken bu durum şirket yetkililerini oldukça rahatsız etmeye başlamıştı.

Mercedes Benz'in bu durumdan ötürü online satış sistemini kapattığı yönündeki haberler de basına sızmıştı. 

 'GERÇEĞİ YANSITMIYOR'

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Şükrü Bekdikhan bugün yaptığı açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

 Yeni satış platformu aracılığıyla müşterilerine benzersiz bir fijital deneyim sunmayı taahhüt ettiklerini ifade eden Bekdikhan devamında şu açıklamayı yaptı:

"Müşteri deneyimimizi geliştirmek maksadıyla online platformumuzdaki sistemsel ve süreçsel iyileştirmelerimizi sürdürmekteyiz. Özellikle araçlarımızın yeniden satıcılara değil, nihai kullanıcılara ulaşması adına dijital aktiviteleri ve platformumuzu düzenli olarak güncelliyoruz. Bugün de KDV güncellemesini içeren yasal düzenlemeyi sistemimize yansıtmak adına çalışmalarımızı gerçekleştirdik.

Bu bağlamda online platformumuz açıktır, ürün mevcudiyeti doğrultusunda araçlarımız düzenli olarak sistemde sunulmaktadır.Marka olarak, stratejilerimiz doğrultusunda bu platformu geliştirmeye devam ederken, en üst düzeyde müşteri deneyimine odaklanmayı sürdüreceğiz."

 

 

Mercedes-Benz online satış sitesini kapattı

ARAÇLAR OTOMATİK SİSTEMLE SATIN ALINIYORDU

Galericiler ve araç alımı yapan kişiler, araç sistemi üzerinde çalışan “bot” yazılımla sisteme düşen araçları otomatik olarak satın alırken bu durum şirket yetkililerini oldukça rahatsız etmeye başlamıştı.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...