Tgrt Haber

ODD Başkanı, Otomotiv pazarındaki gidişatı değerlendirdi: Bu yıl da hayal

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
12 Eylül 2022 13:10 - Güncelleme : 12 Eylül 2022 13:13
ODD Başkanı, Otomotiv pazarındaki gidişatı değerlendirdi: Bu yıl da hayal
otomobil

Otomotiv pazarında kötü gidişat devam ederken, ODD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt, bu yıl için değerlendirmede bulundu.

Artan döviz kuru, sıfır araç bulma sorunu ve vergiler nedeniyle araba almak artık hayal denebilir. Özellikle pandemiden sonra artışa geçen otomobiller, her geçen gün bekleyenlerini de hüsrana uğratıyor.

Geçtiğimiz yıl yüzde 2,9 daralan Türkiye otomotiv pazarının, gidişata göre bu yıl da küçülmesi beklendiği söylendi. Konuya ilişkin açıklama, ODD Başkanı Ali Haydar Bozkurt tarafından yapıldı. İşte bu yıl ki tahminler…

OTOMOTİV PAZARI KÜÇÜLÜYOR

Geçen yıl yüzde 2,9 daralan Türkiye otomotiv pazarının bu yıl da yaklaşık yüzde 3 küçülmesi bekleniyor., pazardaki daralmanın nedenlerini anlattı.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt, devam eden sıfır araç bulunurluğu sorunu, araç fiyatlarındaki artış ve müşterilerin krediye ulaşımının yavaşlaması nedeniyle otomotiv pazarının bu yılı geçen yılın bir miktar altında 750 bin adet civarında seviyelerde tamamlayacağını tahmin ettiklerini söyledi.

SIFIR ARAÇ SORUNU DEVAM EDİYOR

Bir yılı aşkın süredir devam eden sıfır otomobil bulunurluğu sorununun devam ettiğini hatırlatarak, “Şimdi bir yavaşlama görmemizin temel sebebi bugünkü fiyat seviyelerinden sıfır otomobile ulaşabilen müşteri potansiyelinin azalması. Diğeri ise krediye ulaşmakta yaşanan zorluklar. Bunun da satışlara bir miktar olumsuz yansıdığını görmekteyiz” dedi.

Ağır ticari araçları da içeren Türkiye otomotiv pazarı geçen yıl yüzde 2,9 daralarak yaklaşık 773 bin adet olmuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...