Tgrt Haber

Otomobil fiyatlarındaki artış mercek altında! Bakanlık harekete geçti, tarih verildi

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, TRT Haber
15 Haziran 2023 18:37 - Güncelleme : 15 Haziran 2023 18:40
Otomobil,ikinci el,Ticaret Bakanlığı

Türkiye pazarında sıfır ve ikinci el otomobillerdeki arz-talep ve fiyat dengesizliklerinin ardından Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektörünün temsilcileriyle bir araya gelecek.

Otomobil piyasasında bayram öncesi hareketlilik sürerken asgari ücrete gelecek zam ile birlikte ikinci el ve sıfırda yine zam bekleniyor. Sektör temsilcileri vatandaşları özellikle ikinci el otomobil konusunda fiyatların artacağı yönde uyarılarını sürdürüyor. Sektörde arz talep ve fiyat dengesini bozulduğu yönündeki eleştiriler üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçti.

TARİH BELLİ OLDU

TRT Haber'de yer alan habere göre Ticaret Bakanı Ömer Bolat, göreve geldikten sonra ilk sektör toplantısını 19 Haziran'da otomotiv sektörünün temsilcileriyle yapacak.

Yetkili bayilerin, distribütörlerin, ikinci el kara taşıtı ticareti yapan temsilcilerin de bulunduğu toplantıda, otomotiv sektörü tamamen mercek altına alınacak, sektör bütün paydaşlarıyla birlikte masaya yatırılmış olacak.

DENETİMLER SÜRÜYOR

Öte yandan otomobil satışlarına yönelik denetimler de bir yandan devam ediyor. Denetimler 3 başlıkta gerçekleştiriliyor. Bu başlıklardan 6 ay 6 bin kilometrelik satış kısıtlaması kapsamında geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre 35 milyon 110 bin lira idari para cezası uygulandı. Stokçuluk yapan satıcılara da en üst sınırdan cezalar verilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda Haksız Fiyat Denetleme Kurulu, stokçuluk yapan yetkili bayilere 8 milyon 292 bin lira idari para cezası verdi.

Otomobil fiyatlarındaki artış mercek altında! Bakanlık harekete geçti, tarih verildi

Sıfır otomobil satışlarında en önemli hususlardan biri de aksesuar zorunluluğu. Bazı bayilerin araç satışlarında aksesuarı zorunlu tutarak bu aksesuar için uygulanan fahiş fiyata karşı da denetimler gerçekleştirildi. Bu kapsamda, ilgili bayilere 17 milyon 834 bin lira ceza kesilmiş oldu.

Kaynak: TGRT Haber, TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ersin 15 Haziran 2023 22:42

Stok ve 1 kişiye kaç araç satılmış bakılsın Gelen araç sayısı belli alan kim ona bakılsın 1 kişiye onlarca araç satılıyor gerçek ihtiyaç sahipleri alamıyor girdi çıktı durumu net

Sonraki Haber Yükleniyor...