Tgrt Haber

Otomotiv devi sevkiyatı durdurdu! 1 milyon aracı geri çağırıyor: Çarpışma testlerinde 'hile' skandalı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Aralık 2023 09:30 - Güncelleme : 21 Aralık 2023 10:54
Otomotiv devi sevkiyatı durdurdu! 1 milyon aracı geri çağırıyor: Çarpışma testlerinde 'hile' skandalı
,Otomobil,Araç,Japonya,Hile

Dünyanın önde gelen otomobil üreticisi Toyota'nın 2016 yılında yüzde 100 oranında bağlı ortaklığı haline gelen Daihatsu'nun satılan 88 bin otomobilde yan çarpışma güvenlik testlerinde hile yaptığı ortaya çıktı. Skandal olay sonrası hile karıştırılan otomobillerin sevkiyatının durdurulduğu açıkladı.

Japonya'nın otomotiv devi Toyota Motor'un bağlı ortaklığı olan Daihatsu'nun yaptığı skandal ülke gündemine bomba gibi düştü. Asahi Gazetesi'nin aktardığı bilgilere göre; üretilen araçların güvenlik testlerinde hile kullanıldığı ortaya çıktı. 

Bu skandalın ortaya çıkmasını sağlayan kaynaklar, Daihatsu'nun skandalını soruşturan bağımsız birim bulduğu bulguları Japonya Ulaştırma Bakanlığı'na teslim ettiğini aktardı.

NEREDEYSE HER ARACA HİLE KARIŞTIRMIŞLAR

Daihatsu'nun şu anda üretimde olan tüm modellerinin yanında geçmişte ürettiği bazı otomobillerin de güvenlik testlerinde hile yapıldığı tespit edildi.

Otomotiv devi sevkiyatı durdurdu! 1 milyon aracı geri çağırıyor: Çarpışma testlerinde 'hile' skandalı

ÇOĞU TOYOTA MARKA OLARAK ÜRETİLMİŞ

Daihatsu, Nisan ayında çoğu Toyota markası altında satılan 88 bin küçük otomobil için gerçekleştirilen yan çarpışma güvenlik testlerinde hile yaptığını açıkladı.

SEVKİYAT DURDU

Daihatsu, bir ihbarcının durumu rapor etmesinin ardından yanlış yapılan testleri keşfettiklerini belirtirken sorunu düzenleyici kurumlara bildirdiklerini açıkladı. Marka etkilenen modellerin sevkiyatlarını da durdurduğunu duyurdu.

1 MİLYONDAN FAZLA ARAÇ GERİ ÇAĞRILACAK

Toyota Motor'dan yapılan açıklamaya göre, Toyota ve Lexus, bazı sedan ve SUV modellerinde hava yastığı sensöründeki sorunun araç içindekilerin ağırlığını yanlış tahmin ederek, olası bir çarpışma durumunda hava yastığının doğru şekilde açılmamasına neden olabileceği şüphesiyle dünya çapında 1 milyon 120 bin aracı geri çağıracak.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...