Tgrt Haber
20 Nisan 2022 15:55 - Güncelleme : 20 Nisan 2022 16:06

Otomotiv sektörünü bekleyen yeni tehlike: Çip krizi yanında hafif kalacak

Dünya devi otomobil markaları gelecek yıllarda dizel ve benzinli araç üretimini durdurup tamamen elektrikli modellere geçme planı yaparken ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Rivian'ın CEO'su RJ Scaringe’den piyasayı endişelendiren bir açıklama geldi. Sektörü ilerde çok büyük tehlikelerin beklediğini söyleyen Scaringe, asıl krizin bataryalarda yaşanacağını belirtti.

Otomotiv sektörünü bekleyen yeni tehlike: Çip krizi yanında hafif kalacak

Koronavirüs pandemisi ile başlayan küresel çapta çip tedarik sorunları nedeniyle birçok otomobil üreticisi üretimi durdurmak zorunda kalmış, mevcut üretimlerde de aksamalar meydana gelmişti. Rivian CEO'su RJ Scaringe ise otomobil dünyasını bekleyen asıl krizin bataryalarda yaşanacağını ve çip krizinin bunun yanında hafif kalacağını söylüyor.

BİRÇOK ÜRETİCİ ÖNLEM ALIYOR

Bazı üreticiler, muhtemel bir batarya krizine önlem almak için büyük yatırımlar yapmaya başladı. Örneğin Tesla, pil hücresi ve diğer elektrikli araç bileşenlerini ürettiği Gigafactory Nevada projesi için Panasonic ile anlaştı. Batarya üreticisi ortakları için hammadde temini konusunda da büyük yatırımlar yapan Tesla, sonrasında kendi bataryalarını üretmeye başladı.

RİVİAN DA BENZER BİR YOL İZLİYOR

Scaringe, Rivian'ın da benzer bir yaklaşım izlediğini belirterek birçok farklı tedarikçiyle ortaklık yaptıklarını ve sonunda kendi pil hücrelerini üretmeyi de planladıklarını dile getirdi. Amazon’un büyük yatırımlar yaptığı Amerika merkezli elektrikli araç üreticisi Rivian, özellikle yüksek menzil sunan elektrikli otomobilleriyle Tesla'nın en büyük rakiplerinden biri olarak gösteriliyor.

Teknolojik görünümleriyle gelecekten gelmiş gibi görünen pick-up ve SUV modelleriyle bilinen Rivian, geçtiğimiz aylarda ilk aracını banttan indirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...