Tgrt Haber

Tesla Model Y Türkiye fiyatına bir zam daha geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Tesla.com
08 Haziran 2023 10:40 - Güncelleme : 08 Haziran 2023 10:40
Tesla Model Y Türkiye fiyatına bir zam daha geldi
tesla model y,,tesla türkiye

Tesla, Türkiye'ye girdikten sonra Model Y fiyatlarına birçok kez zam yapmıştı. Adeta zama doymayan şirket bir kez daha aracın fiyatını yükseltti.

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Model Y Türkiye fiyatına bir zam daha yaptı. Şirket arkadan itişli ve standart menzilli Model Y'yi ilk olarak 1 milyon 563 bin TL'den satışa sunmuştu. Geçtiğimiz günlerde yapılan zamla birlikte bu fiyat 1 milyon 700 bini aşmıştı. Üzerinden henüz 1 hafta bile geçmeden Tesla'ya yeniden zam geldi.

TESLA MODEL Y 2 MİLYON TL'Yİ GEÇTİ

430 kilometre menzile sahip olan arkadan itişli standart Model Y'nin Türkiye fiyatı ÖTV ve KDV dahil 1 milyon 970 bin 258 TL olarak güncellendi.

533 kilometre menzile sahip çift motorlu dört çeker Model Y Long Range modeli de zamdan nasibini alarak 2 milyon 56 bin 652 TL oldu.

250 kilometre/saniye azami hız kapasitesine ve 514 kilometre menzile sahip olan en üst seviye Model Y Performance'yi satın almak isteyenler ise 2 milyon 168 bin 675 TL gözden çıkarmaları gerekecek.

TESLİMAT TARİHLERİ DEĞİŞMEDİ

Bugün Model Y'yi ön sipariş veren bir vatandaş aracı en erken Ocak 2024'te teslim alacak. Ancak ön sipariş verdiği tarihteki fiyatı değil, aracı teslim aldığı tarihteki fiyatını ödeyecek. Yani Ocak 2024'e gelindiğinde Model Y'nin fiyatı zamlanmışsa, zamlı fiyatı ödedikten sonra ancak aracı teslim alabilecek.

SADECE ARAÇLAR ZAMLANMIYOR

Diğer sektörler de son zamanlarda sürekli gündemde olan zamlardan nasibini alıyor. ABD'li teknoloji devi Apple, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği WWDC etkinliği sonrası Türkiye'deki ürünlerinin fiyatını yükseltmişti. Şirket aradan 1 hafta bile geçmemişken iPhone, iPad, Mac, Apple Watch ve benzeri ürünlerine bir zam daha yaptı.

Kaynak: Tesla.com

Kaynak: Tesla.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...