Tgrt Haber
17 May 2023 12:48 - Güncelleme : 17 May 2023 12:56

Tesla Türkiye fiyatı zamlandı, teslimat tarihi de ertelendi! İşte güncel Model Y fiyatı

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Türkiye pazarına Nisan ayında 'Model Y' ile girdi. Şirket Türkiye'deki ilk fiyat artışını bugün itibarıyla yaptı. Ayrıca araçların teslimatı da ileri bir tarihe ertelendi.

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
Tesla Türkiye fiyatı zamlandı, teslimat tarihi de ertelendi! İşte güncel Model Y fiyatı
tesla model y,tesla türkiye fiyatı,otomobil,

Tesla, Türkiye pazarına Nisan ayında girdi. Üç farklı modelle satışa sunulan Model Y'nin ön siparişlerini de almaya başladı.

Arkadan itişli ve standart menzilli Model Y'nin ÖTV ve KDV dahil satış fiyatı 1 milyon 563 bin TL olarak belirlenmişti. Tesla Türkiye'nin web sitesinde yer alan bilgiye göre aracın fiyatı zamlandı.

TESLA MODEL Y TÜRKİYE GÜNCEL FİYATLARI

Arkadan itişli ve 430 km menzile sahip standart Model Y fiyatı vergiler dahil 1 milyon 664 bin 349 TL olarak güncellendi.

Çift motorlu dört çeker Model Y Long Range'in (Model Y Uzun Menzil) satış fiyatı da güncellenerek, vergiler dahil 1 milyon 737 bin 255 TL oldu.

En üst seviye Model Y Performance ise vergiler dahil 1 milyon 831 bin 808 TL'lik tahmini fiyatla satışa sunulacak. Çift motorlu dört çeker Model Y Performance'ın 514 km menzili ve 250 km/s azami hız kapasitesi var.

Tesla Türkiye fiyatı zamlandı, teslimat tarihi de ertelendi! İşte güncel Model Y fiyatı

Öte yandan Tesla sadece fiyat artışıyla kalmadı, teslimat tarihini de uzattı. Daha önce ön siparişlerin alınmaya başlamasıyla birlikte tahmini teslimat Mayıs - Ekim - Aralık ayları olarak gözüküyordu. Bunu da güncelleyen şirket, yeni teslimat tarihini Ocak 2024 ile Mart 2024 arası olarak belirledi.

Bugünden itibaren Tesla Model Y siparişi veren biri aracı en erken Ocak 2024'te teslim alacak. Tabii Tesla Türkiye teslimat tarihlerinde tekrar bir değişiklik yapmazsa. Ayrıca kullanıcı aracın sipariş verilen tarihteki fiyatını değil, teslim alınan tarihteki fiyatını ödeyecek. Yani Ocak 2024'te fiyat yeniden artarsa o aradaki farkı da kapatacak.

Kaynak: Tesla.com

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...