Tgrt Haber
03 Haziran 2022 11:10 - Güncelleme : 03 Haziran 2022 11:16

TOGG CEO’sundan heyecanlandıran açıklama: ‘İlk ürünümüz TOGG olmayacak’

Türkiye’nin yerli otomobili için geri sayım başlarken, TOGG CEO’su Gürcan Karakaş’ın açıklamaları ise kafaları karıştırdı. Karakaş, ilk ürünün TOGG olmayacağını belirtti.

TOGG CEO’sundan heyecanlandıran açıklama: ‘İlk ürünümüz TOGG olmayacak’
togg,yerli otomobil,teknoloji

Yerli otomobil için geri sayım başladı. 2023’de trafikte görmeye başlayacağımız TOGG, artık son testlerinden geçiyor ve tamamen hazır hale getiriliyor. Geçtiğimiz haftalarda TOGG, kamuflajlı bir şekilde Almanya’da görülmüştü. Ortaya çıkan görüntülerde SUV model aracın, test sürecinden geçtiği bildirildi.

TOGG ile ilgili her geçen gün yeni bir gelişme yaşanırken, kısa süre önce şirketin CEO’su Gürcan Karakaş, düzenlenen bir etkinlikte dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Karakaş’ın, TOGG dışında başka ürünlerin geleceğini söylemesi kafalarda soru işareti bıraktı. 

TOGG, İLK ÜRÜN OLMAYACAK

21. Forum İstanbul Konferansları’nda konuşma yapan TOGG CEO’su Gülcan Karakaş, yerli otomobilden önce yine TOGG markalı bir akıllı ürün çıkacağını söyledi. Ancak Karakaş, bu ürünle ilgili hiçbir detayı paylaşmadı.

DAHA ÖNCE DE SÖYLENMİŞTİ

TOGG CEO’su, daha önceki açıklamalarında da aslında sadece otomobil üzerine çalışmadıklarını belirtmişti. Mobilite ekosistemi için de çalışmalar yapıldığını söyleyen Karakaş, son açıklamasıyla piyasaya çıkacak ilk ürünün bu akıllı ürünlerden biri olacağını ifade etti.Gürcan Karakaş tarafından yapılan açıklamalara göre bugüne kadar 236 start-up proje ile görüşüldü.

TOGG CEO’sundan heyecanlandıran açıklama: ‘İlk ürünümüz TOGG olmayacak’

Bunların 30'dan fazlasıyla deneme çalışmalarının yapıldığını söyleyen Karakaş, 15'in üzerinde projeyle anlaşma sağlandığını açıkladı. Yerli otomobilden önce tanışacağımız akıllı ürün, yüksek ihtimalle bu 15 projeden biri olacak. 

Öte yandan Gürcan Karakaş yerli otomobil projesiyle ilgili de bazı açıklamalarda bulundu. Ancak bu kez şarj altyapısı temel konuydu. İşte Karakaş’ın şarj altyapısıyla ilgili açıklamaları:

"Bir uçtan bir uca baktığımız zaman en az bin tane şarja ihtiyaç olması gerektiğini düşünüyoruz. Biz onların siparişini verdik nerelere kurulacağı üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Aynı zamanda da bu bahsedilen ihaleye de girmek üzere her türlü hazırlığımızı tamamladık."

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...