Tgrt Haber
04 Nisan 2024 12:45 - Güncelleme : 04 Nisan 2024 12:48

Togg'dan bayramda yola çıkacaklara uyarı! İki saat detayı ve rotaya dikkat

Togg, Ramazan Bayramı'nda seyahate çıkacak elektrikli araç kullanıcılarını uyardı.

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı

T10X modelini kullanıcılarla buluşturan yerli otomobil Togg, Ramazan Bayramı’nda seyahate çıkacaklara önemli tavsiyelerde bulundu. Elektrikli araçlarla yola çıkacak vatandaşlara özellikle "şarj noktalarına göre rota oluşturulması", "hıza ve enerji tüketimine dikkat edilmesi" ve "otel rezervasyonu yaparken şarj imkânının da sorulması" gibi bazı tavsiyelerde bulunuldu.

Togg'dan bayramda yola çıkacaklara uyarı! İki saat detayı ve rotaya dikkat - 1. Resim

Togg’dan yapılan açıklamada, elektrikli araçlarla uzun yolculuk öncesi rotayı şarj noktalarına göre planlamanın konfor sağladığı, bu noktada, T10X'in yol üzerindeki şarj noktalarını kendiliğinden gösterdiği belirtildi.

İKİ SAATTE BİR MOLA ÖNERİSİ

Seyahat süresince iki saatte bir mola verilmesinin önemli olduğu belirtilen açıklamada, molalarda aracın şarj edilebileceği tavsiyesinde bulunuldu.

Sadece elektrikli araçların değil içten yanmalı araçların menzilinin de sürücünün kullanım tarzından etkilendiği aktarılan açıklamada, yolculuk sırasında bir sonraki şarj noktasını belirlerken, ortalama hızın ne olacağının ve bunun ne kadarlık bir enerji tüketimine neden olacağının öngörülmesi gerektiği ifade edildi.

Togg'dan bayramda yola çıkacaklara uyarı! İki saat detayı ve rotaya dikkat - 2. Resim

Tamamen boş bir bataryanın, şarj noktasında daha uzun süre beklenmesine yol açacağı için tüm şarjın bitirilmemesi gerektiği önerilen açıklamada, otel rezervasyonu yaparken şarj imkânının da sorulması tavsiye edildi.

BAYRAMDA 6 ŞEHİRDE TEST GÜNLERİ

Öte yandan açıklamaya göre, Türkiye’nin pek çok şehrinde test sürüşü günleri düzenleyen Togg, bayram tatilinde de Bodrum, Gaziantep, Bursa, Antalya, Samsun ve Konya’da kullanıcılarla buluşacak. Kullanıcılar, Togg’un sitesindeki "https://www.togg.com.tr/t10x-surus-deneyimi" internet adresinden randevu oluşturup, 5-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek test günlerinde T10X’i daha yakından tanıyabilecek.

Togg'dan bayramda yola çıkacaklara uyarı! İki saat detayı ve rotaya dikkat - 3. Resim

2024 yılında sipariş veren kullanıcılar T10X’lerini herhangi bir çekiliş olmadan sipariş sırasına, konfigürasyon özelliklerine ve bunlara bağlı üretim planlamasına göre kısa süre içinde teslim alıyor.

T10X test sürüşü takvimi şöyle:

Bodrum: 5-14 Nisan Yalıkavak Marina
Gaziantep: 5-14 Nisan Forum Gaziantep
Bursa: 5-14 Nisan Downtown Alışveriş Merkezi
Antalya: 5-14 Nisan Mall of Antalya
Samsun: 5-14 Nisan Piazza Samsun
Konya: 5-14 Nisan M1 Konya Alışveriş Merkezi

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...