Tgrt Haber

Yurt dışından ikinci el araba ithalatı yapılacak mi? Bakanlıktan açıklama

26 Haziran 2023 12:49 - Güncelleme : 26 Haziran 2023 12:55
Yurt dışından ikinci el araba ithalatı yapılacak mi? Bakanlıktan açıklama
,,

Ticaret Bakanlığı Basın ve Halka İlişkiler Müşaviri Fatih Uysan son günlerde çok konuşulan "yurt dışından ikinci el araba ithalatı" konusuyla ilgili açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde, otomobil alım satımlarında stokçuluk ve fahiş fiyatla mücadeleye yönelik yeni düzenlemeler getirildi.

Ticaret Bakanlığı, haksız kazançlara ve tüketici mağduriyetlerine sebep olan uygulamalara son vermek amacıyla aldıkları önlemler kapsamında, ilk olarak "6 ay ve 6 bin kilometre" kısıtlamasının 1 Ocak 2024'e kadar uzatıldığını ve artık ticari faaliyet olduğu değerlendirilen bireysel satışları da kapsayacağını açıkladı.

Öte yandan son dönemde iç piyasayı rahatlatmak amacıyla Almanya, Hollanda, Belçika ve Fransa'dan ikinci el araba ithalatı yapılacağına yönelik iddialar ortaya atılmıştı. Yetkili isimlerden gelen açıklamaysa bu iddianın doğru olmadığını ortaya koydu.

Ticaret Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Fatih Uysan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada söz konusu iddiaları "asparagas" olarak nitelendirdi. Uysan, "Bakanlığımız tarafından resmi açıklama gelmediği sürece bu tür asparagas haberlere itibar etmeyiniz lütfen." şeklinde konuştu.

https://twitter.com/FatihUysan/status/1673242252204810245

STOKÇULARA DA CEZA YAĞDI

Ticaret Bakanlığı tarafından bugüne kadar pazarlama ve satış kısıtlamalarına aykırı işlem tesis eden işletmelere toplam 35 Milyon 110 Bin 527 TL idari para cezası uygulandığı açıklandı.

2021 ve 2022 yıllarında stokçuluk uygulamalarına karışan 15 yetkili bayiye toplamda 8 Milyon 292 Bin 360 TL, geçtiğimiz Mayıs ayında sıfır kilometre taşıt erişimini zorlaştıran uygulamalara bulaşan 4 yetkili bayiye toplamda 17 Milyon 834 Bin 400 TL idari para cezası uygulandığı kaydedildi. Ayrıca, Haziran ayı içerisinde müşterilerden taşıtın liste fiyatının üzerinde ücret talep eden veya aksesuar satın almaya zorlayan 10 yetkili bayiye toplamda 49 Milyon 44 Bin 600 TL idari para cezası verilmesine karar verildiği belirtildi.

Ticaret Bakanlığı, bundan sonra da yetkili bayi, otogaleri ve bireysel satıcılar düzleminde fahiş fiyat oluşumuna neden olan uygulamalar ile "6 ay ve 6 bin kilometre" kısıtlamasıyla ilgili yoğun denetimlere devam edeceğini vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...