Tgrt Haber

2023 seçimleri öncesi kritik düzenleme: Tüm seçim kurulları değişiyor

14 Ocak 2022 11:26
2023 seçimleri öncesi kritik düzenleme: Tüm seçim kurulları değişiyor
2023 seçimleri,YSK,yüksek seçim kurulu

Yaklaşan 2023 seçimleri öncesi kritik bir değişiklik yaşanacağı belirtildi. Türkiye genelinde tüm il ve ilçelerin seçim kurulları yenilenecek. Türkiye 2023 seçimlerine bu kurullar ile gidecek. İşte seçimlerde atılacak adımlara dair son gelişmeler.

2023 seçimleri Ankara’da siyasetin gündemini oluşturuyor. Tüm partiler ve Yüksek Seçim Kurulu kolları sıvadı. İl ve ilçe seçim kurullarında büyük değişiklikler yapılacak. Kurullar, genel seçime yeni başkanlar ve üyeler ile gidecek.

İlgili yasalar gereği il ve ilçe seçim kurulları 2 yılda bir yenileniyor. Bu kapsamda Türkiye genelinde 960 ilçede seçim kurulunun görevleri sona erecek ve yerlerine yeni üyeler gelecek. Söz konusu seçimler, 25-31 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

TÜM SEÇİM KURULLARI DEĞİŞİYOR

Yasaya göre illerde seçim kurulu görevini o ilin en kıdemli hakimi yapacak. Bu hakimler içinden en kıdemlisi seçim kurulu başkanı, diğer ikisi de kurul üyesi olacak. İlçelerde, 10 yıldır görev yapan 8 memur arasından kurayla iki kurul üyeleri seçilecek. Gerek il gerekse ilçe seçim kurullarında en çok oy alan 4 partinin temsilcileri de bulunuyor. Ancak bunların oy kullanma hakları yok.

Seçim takvimine göre Türkiye'de genel seçimler 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...