Tgrt Haber
23 Haziran 2019 17:41

23 Haziran Beşiktaş seçim sonuçları! Beşiktaş'ta Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu önde?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'ta gerçekleştirilen Yerel Seçim Sonuçlarının ardından İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karar vermişti. İptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık seçimleri, 23 Haziran 2019 Pazar günü gerçekleşti. Kimin başkan seçileceğinde büyük etkisi olan Beşiktaş seçim sonuçları ilçede yaşayan vatandaşlar tarafından da merakla bekleniyor. Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım ile Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nun yarıştığı İstanbul seçimlerinde Beşiktaş ilçesinin seçim sonuçları önemli rol oynuyor. 23 Haziran Beşiktaş ilçe seçim sonuçlarına anlık olarak haberimizden ulaşabilirsiniz

23 Haziran Beşiktaş seçim sonuçları!  Beşiktaş'ta Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu önde?
beşiktaş,23 haziran,beşiktaş seçim sonuçları,binali yıldırım,ekrem imamoğlu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'ta gerçekleştirilen Yerel Seçim Sonuçlarının ardından İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karar vermişti. İptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlık seçimleri, 23 Haziran 2019 Pazar günü gerçekleşti. Kimin başkan seçileceğinde büyük etkisi olan Beşiktaş seçim sonuçları ilçede yaşayan vatandaşlar tarafından da merakla bekleniyor. Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım ile Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nun yarıştığı İstanbul seçimlerinde Beşiktaş ilçesinin seçim sonuçları önemli rol oynuyor. 23 Haziran Beşiktaş ilçe seçim sonuçlarına haberimizden ulaşabilirsiniz

23 HAZİRAN SEÇİMLERİ: BEŞİKTAŞ'TA KİM ÖNDE? 

İstanbul Beşiktaş 23 Haziran seçim sonuçlarına göre AK Parti ve CHP ne kadar oy aldı? Geçtiğimiz yerel seçimde Beşiktaş'ta AK Parti %19,15 (21.400) oy CHP %79,11 (88.406) oy almıştı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)'den aday olan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'den aday olan Ekrem İmamoğlu'nun oyları sayılmaya başladı. Peki İstanbul Beşiktaş ilçesinde Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu önde? 

Yüksek Seçim Kurulu oy sayım işlemini tamamlamasının ardından, Beşiktaş canlı seçim sonuçları 23 Haziran seçimleri için hazırlanan https://www.tgrthaber.com.tr/2019-yerel-secim/istanbul-besiktas-ilce-secim-sonuclari-34 sayfada sandıkların açılmaya başlaması ve seçim yasaklarının kalkmasının ardından elde edilen veriler erişime açılacak.

BEŞİKTAŞ İLÇE BİLGİSİ

Beşiktaş, İstanbul'un bir ilçesidir. Adını İstanbul'un en eski semtlerinden bir olan Beşiktaş semtinden alır. 8,4 km uzunluğunda sahili olduğu İstanbul Boğazı’nın Rumeli yakasında yer alan ilçe batıda Şişli ve Kâğıthane, güneybatıda Beyoğlu, kuzeyde Sarıyer ilçeleriyle komşudur. Yüzölçümü 11 km², nüfusu ise 2014 ADNKS verilerine göre 188.793'tür. Hem nüfus, hem de alan olarak İstanbul kentinin küçük ilçelerinden biri olmasına karşın iki kitayı ve İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin bağlantı yollarını bulundurduğu için günlük ortalama 2 milyon kişinin geçtiği bir ilçedir.

Beşiktaş ilçesinde erkek nüfusu 82.810 kadın nüfusu 98.264 toplam nüfus 181.074'dir.

2014 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

İstanbul'da 2014 yılında YSK tarafından düzenlenen yerel seçimde Beşiktaş ilçesinde AK Parti %16.57 oy CHP %76.13 oy aldı.

31 MART YEREL SEÇİM SONUÇLARI

İstanbul'da 31 Mart'ta YSK tarafından düzenlenen yerel seçim sonuçlarına göre Beşiktaş'ta AK Parti %19,15 (21.400) oy CHP %79,11 (88.406) oy almıştı.

İstanbul geneli seçim sonucu

AK Parti %48.55
CHP % 48.80
SP % 1.21
DSP %0.36

İSTANBUL (İBB) SEÇİMİNDE ADAYLAR

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) - Binali Yıldırım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) - Ekrem İmamoğlu

Saadet Partisi (SP) - Necdet Göçpınar

Vatan Partisi (VP) - Mustafa İlker Yücel

BEŞİKTAŞ'TA OY KULLANILAN MAHALLELER...

-Abbasağa Mahallesi

-Akat Mahallesi

-Arnavutköy Mahallesi

-Balmumcu Mahallesi

-Bebek Mahallesi

-Cıhannuma Mahallesi

-Dikilitaş Mahallesi

-Etiler Mahallesi

-Gayrettepe Mahallesi

-Konaklar Mahallesi

-Kuruçesme Mahallesi

-Kültür Mahallesi

-Levazım Mahallesi

-Levent Mahallesi

-Mecidiye Mahallesi

-Muradiye Mahallesi

-Nisbetiye Mahallesi

-Ortaköy Mahallesi

-Sinanpaşa Mahallesi

-Türkali Mahallesi

-Ulus Mahallesi

-Vişnezade Mahallesi

-Yıldız Mahallesi

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...