Tgrt Haber

Kurum'dan 39 ilçede kentsel dönüşüm vurgusu: İstanbul’u depreme hazırlayacağım

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Ocak 2024 18:12 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 18:24
Kurum'dan 39 ilçede kentsel dönüşüm vurgusu: İstanbul’u depreme hazırlayacağım
,akparti,seçim

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'un deprem güvenliğini sağlamak için dönüşüm ofisi açacaklarını söyledi. Kurum, “İstanbul’u depreme hazırlayacağım” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bakırköy'de esnaf ziyaretinde bulundu. Kurum, ziyarette yaptığı açıklamada, İstanbul'un deprem güvenliğinin sağlanması için 39 ilçede dönüşüm ofisi açacaklarını belirtti.

“ÖNCELİK İSTANBUL’U DEPREME HAZIRLAMAK”

Kurum, "İstanbul, dünyanın en büyük şehirlerinden biri. Aynı zamanda, deprem riski taşıyan en önemli şehirlerden biri. Bu nedenle, İstanbul'un deprem güvenliğini sağlamak, en önemli önceliklerimizden biri olacak. Göreve geldiğimiz takdirde, İstanbul'da 39 ilçede dönüşüm ofisleri açacağız. Bu ofislerde, vatandaşlarımıza dönüşümle ilgili tüm konularda ücretsiz danışmanlık hizmeti vereceğiz. Yeter ki milletimiz dönüşmek istesin, biz de her türlü desteği sağlayacağız." diye konuştu.

Kurum'dan 39 ilçede kentsel dönüşüm vurgusu: İstanbul’u depreme hazırlayacağım

Geri dönüşüm için atık yağları topladığını belirten Kurum, "Sizin bize desteğiniz var. Bizde doğayı korumak için çalışıyoruz" diyen vatandaş ile sohbet ederek, "Çevrecilik ne kadar önemli vatandaşımız söylüyor. Çevrecilikten anlamayanlar bizim çevre yatırımlarımızı bırak devam ettirmeyi, geri söküyorlar" diyerek mevcut Büyükşehir Belediyesi’nin iptal ettiği "Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi" projesine atıfta bulundu.

Bir çocuğa oyuncak kepçe hediye eden Kurum, "Bununla İstanbul halkının sorunlarını çözmek için çalışacaksınız. Metrolar yapacaksınız" dedi.

Kurum'dan 39 ilçede kentsel dönüşüm vurgusu: İstanbul’u depreme hazırlayacağım

Tüm enerjilerini İstanbul’a vereceklerini söyleyen Kurum, "Seçim sonrasında da seçim öncesi gibi sahada olursunuz inşallah" şeklinde konuşan bir vatandaşa da "5 yıl bakanlık yaptım. 81 ile gittim. Her afette, selde vatandaşımızın yanında oldum. Söz verdim, sözümü tuttum" sözleriyle yanıt verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...