Tgrt Haber

6'lı masada adaylığa bir isim daha: Gültekin Uysal olursa elbette açık ara seçilir 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
16 Ocak 2023 21:18 - Güncelleme : 16 Ocak 2023 23:07
6'lı masada adaylığa bir isim daha: Gültekin Uysal olursa elbette açık ara seçilir 
6,aday,Gültekin Uysal,Demokrat Parti

6'lı masada aday tartışmaları hız kesmeden devam ederken koltuk savaşlarına bir isim daha eklendi. Demokrat Parti (DP) Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, Genel Başkan Gültekin Uysal'ın aday olmasına karşın seçimi açık ara kazanacağını iddia etti. 

Demokrat Parti (DP) Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, altılı masanın cumhurbaşkanı adayının masadaki liderlerden biri olacağını iddia etti. 

Partisinin Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın olası adaylığına ilişkin konuşan Delikanlı, "Aday olursa elbette açık ara farkla seçilir. Çok da rahat seçilir" iddiasında bulundu. 

6'lı masada adaylık tartışmaları devam ediyor. En son DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın adaylık iddialarına ilişkin, "Aday olursam çok rahat seçilirim" ifadeleri gündemdeki yerini korurken bir çıkış da masanın diğer üyesi Demokrat Parti'den geldi. 

"AÇIK FARKLA KAZANIR"

DP Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, katıldığı bir canlı yayında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin konuştu. "Altılı masanın adayı o liderlerden biri olur, o lider de açık farkla seçilir" diyen Delikanlı, "Gültekin Uysal aday olursa elbette açık ara farkla seçilir. Çok da rahat seçilir" ifadelerini kullandı.

"MERKEZ SAĞIN ÇİMENTOSUNDAN BAHSEDİYORSUNUZ"

Delikanlı, sözlerinin devamında "Türkiye Cumhuriyeti'nin merkez sağının çimentosundan bahsediyorsunuz. Onun liderinden bahsediyorsunuz. 77 yıllık bir geleneği mirasçılık yapmayıp, üzerine koyan gencecik eğitimli, donanımlı, partisinin ışığını söndürmemiş, direnmiş, hiçbir zaman hükümete sırtını dayamamış bir liderden bahsediyoruz" diye konuştu. 

MERAL AKŞENER'İN YAVAŞ VE İMAMOĞLU ISRARI 

YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay hapis cezası alan  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Saraçhane çağrısı sonrası Akşener'in verdiği destek çok konuşulmuştu. 

Çıktığı her yayında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın aday olmaları konusunda desteklediklerini açıklayan İYİ Parti lideri, "Adayımız İmamoğlu veya Yavaş derlerse karşı durmayız" demecini sıklıkla tekrarlamıştı.  

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...