Tgrt Haber

Çok konuşulacak iddia! Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 ay önce 6'lı masanın adayı için konuştu: Meral Akşener önce çıkacak

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
10 Aralık 2022 14:37 - Güncelleme : 10 Aralık 2022 14:46
Recep Tayyip Erdoğan,Meral Akşener,6,Cumhurbaşkanı adaylığı

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz’dan “Akşener aday olursa kazanır, 'Başbakan adayıyım' kararını gözden geçirmesini çok isterim” çıkışının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu '6'lı masa'yı işaret etti. "Kamuoyunda sık sık adaylığını ilan eden Kılıçdaroğlu geri adım mı attı?" sorusu gündeme gelirken gazeteci Osman Ziya Açıkel çok konuşulacak bir iddiayı gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı aylar kala 6'lı masanın adayının kim olacağı konusunda tartışmalar giderek alevleniyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu adaylık sinyali verse de ittifak kurduğu partilerin tavrı netleşmedi. İYİ Parti’den gelen itirazlar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş veya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu işaret ediyor. Daha önce “6’lı masa noter değildir” çıkışı yapan İYİ Parti lideri Meral Akşener’den sonra parti genel sekreteri avukat Uğur Poyraz’dan da masada dengeleri değiştirecek çıkış geldi. Poyraz, Akşener için “Cumhurbaşkanı adayı olursa kazanacağımızdan yüzde yüz eminim. 'Başbakan adayıyım' kararını gözden geçirmesini çok isterim" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU GERİ ADIM MI ATIYOR?

Soru işaretlerine neden olan bu mesajın ardından Kılıçdaroğlu “Lideri yani cumhurbaşkanı adayını belirleyecek olan altılı masadır. Altılı masadan nasıl bir karar verilirse biz de o karara saygı duyacağız” dedi. Siyasi kulislerde bu açıklamayı bir geri adım olarak yorumlayanlar oldu. 

ERDOĞAN'DAN ADAY TAHMİNİ

TGRT Haber’de Gün Başlıyor Programında gazeteci Ziya Osman Açıkel ise Beştepeye yakın bir kaynaktan aldığı kritik bir kulis bilgisini paylaştı. Ziya Osman Açıkel, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisiyle görüşen bir kişiye şunları söylüyor: ‘3 ay önce seçimin son anına geldiğimiz zaman Cumhurbaşkanı adayı olarak karşımıza Meral Akşener’in çıkma ihtimalini güçlü görüyorum.’ Bu kişiyle İstanbul’da görüştük, bu bilgileri bana iletti” dedi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...