Tgrt Haber

Son dakika! Erdoğan'dan 6'lı masaya tepki: Cumhurbaşkanını emir eri yapmaya çalışıyorlar

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
14 Ocak 2023 16:14 - Güncelleme : 14 Ocak 2023 17:57
Son dakika! Erdoğan'dan 6'lı masaya tepki: Cumhurbaşkanını emir eri yapmaya çalışıyorlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, henüz cumhurbaşkanı adayını açıklamayan muhalefete göndermede bulundu. Muhalefetin tüm bahaneleri tükettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Aylardır yaptığımız samimi çağrılara rağmen bizimle aşık atacak, er meydanında bizimle yarışacak birisini bir türlü karşımıza çıkaramadılar" diye konuştu. 6'lı masanın yeni yönetim sistemiyle ilgili getirdiği teklifi sert sözlerle eleştiren Erdoğan, "Çoğu tabela partisinden hallice bir grup genel başkanın emir eri yapmaya millete eşitlikçe demokrasi diye yutturmaya çalışıyorlar. Millete 'sen oy ver ama ülkeyi ve cumhurbaşkanını biz yönetelim' demek, insanımızın aklıyla alay etmek demektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'da Sivil Toplum ve Muhtarlar Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Muğla ziyaretimiz vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün yapımı tamamlanan eser ve hizmetlerini açmak için buradayız. Eser ve hizmetlerin siz Muğlalı kardeşlerime hayırlı uğurlu olsun.

KILIÇDAROĞLU'NA GÖNDERME

Biz şehirlermizi ve insanımızı seçimden seçime hatırlayanlardan olmadık, olmayacağız. Kimseyi ayırmadan 85 milyonun her bir ferdini bağrımıza basıyoruz. Varsın birileri on binlerce kilometre ötede benzin istasyonlarında karanlık görüşmeler yapsın. Biz vatan toprağını ilmek ilmek dolanıyoruz. 

'Muhtar bile olamazsın' manşetlerinin atıldığı o karanlık dönemlerden milletimizin iradesiyle hamdolsun cumhurbaşkanlığı makamına geldik. Muhtar bile olamazsın manşetlerini atanlar aslında muhtarlara hakaret ediyorlardı.

Başarılarımızın en önemli sebebi güçlü bir yürütme ve siyasi iradenin varlığıdır. Önce cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini sağlayarak, ardından cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçerek ülkemiin bu kazanımını daha da perçinledik. Bu 2 önemli demokrasi hamlesiyle sadece milli iradeyi güçlendirmekle kalmadık, aynı zamanda milletimize bedeller ödetmiş yürütmede çift başlılık sorununu da kesin ve kalıcı olarak çözüme kavuşturduk. Kovid-19 salgını başta olmak üzere son dönemde karşılaştığımız tüm krizlerde bu reformların ne kadar isabetli olduğunu tecrübe ettik. 

Gezi olaylarından 15 Temmuz'a kadar Türkiye'yi kaosa sürüklemeyi amaçlayan her adımın doğrudan yürütmeyi ve siyasi istikrarı hedef almasının sebebi budur. Siyasi istikrarı zedeleyen bir adımın milletin hayrına olabilmesi mümkün değildir. Siyasi istikrarın alternatifi çok seslilik değil, kargaşadır, kavgadır, herkesin ayrı telden çaldığı bir cümbüş masasıdır. Giderek daha belirgin şekilde kavga ve entrikanın eksik olmadığı bir kriz masasına dönüşen 6'lı masanın ülkemize vadettiği sistem işte böyle bir yönetim modelidir.

'AYLARDIR ER MEYDANINDA BİZİMLE YARIŞACAK ADAY ÇIKARAMADILAR'

Tamamen siyaset mühendisliği ürünü olan bu derme çatma yapı, her hafta patlak veren kavgalarıyla taahhüt ettiği yönetim modelini uygulamalı olarak milletimize göstermektedir. Türkiye'yi nelerin beklediğini bu tabloya bakarak anlamak mümkündür. Halbuki bunların bir araya gelme amacı, seçimlerde bizimle yarışacak bir aday belirlemek. Aylardır yaptığımız samimi çağrılara rağmen bizimle aşık atacak, er meydanında bizimle yarışacak birisini bir türlü karşımıza çıkaramadılar. Bir ara adayımız hazır ancak yıpranmasını istemiyoruz dediler. Sonra erken seçim olursa adayımızı hemen açıklarız dediler. Ardından seçim tarihi belli olsun, ondan sonra açıklarız dediler. Her şeyi söylediler, bir tek adaylarının ismini söyleyemediler. Sözlükte ne kadar bahane varsa hepsini tükettiler, göğüslerini gere gere 'işte adayımız' diyeceklerin birini hala bulamadılar.

'CUMHURBAŞKANINI EMİR ERİ YAPMAK İSTİYORLAR'

Onca toplantının sonunda şimdi de çıkmışlar uzaktan kumandayla yönetilecek bir cumhurbaşkanından bahsediyorlar. Sandıkta en az 25-30 milyon oy alarak seçilecek bir cumhurbaşkanını, çoğu tabela partisinden hallice bir grup genel başkanın emir eri yapmaya millete eşitlikçe demokrasi diye yutturmaya çalışıyorlar. Biz ülkeyi ve milleti vesayetin boyunduruğundan kurtarmakla övünüyoruz, bunlarsa ülkeyi yeni bir vesayetin boyunduruğuna sokma vaadiyle ortaya çıkıyorlar.

Halkın huzuruna vaat olarak kriz senaryolarıyla çıkmak, dünyada ancak bizim 'kafası karışıklar kulübü' kıvamındaki muhalefetin göze alabileceği bir kifayetsizliktir. Millete 'sen oy ver ama ülkeyi ve cumhurbaşkanını biz yönetelim' demek, insanımızın aklıyla alay etmek demektir. Böyle bir teklifin muhtarlarımıza 'seçimi sen kazan fakat mahalleyi veya köyü başkası yönetsin' demekten farkı yoktur. Böyle bir teklifi yapabilmek için insanın ya milleti hiç dikkate almaması, ya ülkesine bir kastının olması ya da aklını hırsının emrine vermesi gerekir. Zira milletle ve memleketle zerre kadar bağı olan, insanımıza bu absürt teklifi yapmaya utanır. Allah'ın izniyle 4-5 ay sonra yapılacak seçimlerle bu menfaat ortaklığı, bu kapkaç siyaseti tamamen tasfiye olacaktır. Bunlardan da adaylarından da hiçbir hayır gelmeyeceğini iyi biliyoruz."

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...