Tgrt Haber

6'lı masanın adaylık tartışmaları devam ederken Meral Akşener'den yeni çıkış 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
02 Aralık 2022 22:51 - Güncelleme : 03 Aralık 2022 00:00
cumhurbaşkanı,,İYİ Parti,CHP,Meral Akşener

"6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı kim olacak?" sorusu henüz yanıt bulmamışken İYİ  Parti lideri Meral Akşener'den konu ile ilgili tartışmaya neden olabilecek bir açıklama geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "3 Aralık’ı bekleyin" çıkışına bir gün kala İYİ Parti lideri, aklındaki iki ismi tekrardan gündeme getirdi. Akşener aynı zamanda, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın İYİ Partli Yavuz Ağıralioğlu'nu hedef göstererek sarf ettiği sözleri eleştirdi. Akşener 'Kulak çekme' polemiği hakkında, "Yavuz Bey kendi fikrini söylemekte özgürdür. Engin Altay'ın da konuşmasını yanlış buldum" dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel BAşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun '3 Aralık' manifestosuna bir gün kala yapmış olduğu adaylık çıkışı, tartışmalara sebep olacak. 

CHP’nin 3 Aralık’ta İstanbul’da düzenleyeceği İkinci Yüzyıla Çağrı toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçime ve seçim sonrasına dair önemli açıklamalar yapması bekleniyordu. 

"İMAMOĞLU VE YAVAŞ'A 'EVET' DERİZ"

İYİ Parti lideri Meral Akşener, olası Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş adaylığı ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Meral Akşener, "Masadaki arkadaşlara da söyledim. Eğer bu iki arkadaşımızdan biri aday gösterilirse 'hayır' demeyeceğiz." diye konuştu. 

KULAK ÇEKME POLEMİĞİ 

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın İYİ Partli Yavuz Ağıralioğlu'nu hedef göstererek sarf ettiği sözleri eleştirdi. Akşener 'Kulak çekme' polemiği hakkında, "Yavuz Bey kendi fikrini söylemekte özgürdür. Engin Altay'ın da konuşmasını yanlış buldum" dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun, "Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi duyuyoruz" sözleri sonrası başlayan 'kulak çekme' polemiğine dair açıklama yaptı. 

Akşener konu ile ilgili, CHP'li Altay'a yüklendi. Habertürk kanalında kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan İYİ Parti lideri, Yavuz Ağıralioğlu'nun yapmış olduğu açıklamayı ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdi.

Akşener, CHP'li Engin Altay'ın, "Konuşmasını yanlış buldum. Yavuz Bey'i tanıyorum. Keşke yapmasaydı diyorum. Paylaşmıyorum. Bu kadar önceden bunların konuşulmasını doğru bulmuyorum. O fikirlerini ben söyletmedim, o fikirlerini söylemiş olmasının benim açımdan kendi fikri olmasında bir sakıncası yok" dedi. 

NE OLMUŞTU? 

Katıldığı bir canlı yayında, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına dair endişeli olduğunu aktaran İYİ Partili Ağıralioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında en çok Kılıçdaroğlu'nu görmek istediğini iddia etmiş ve "Çünkü Erdoğan, Kılıçdaroğlu aday olursa kazanacağını biliyor" demişti.

CHP'Lİ ALTAY: EVİN REİSİ KULAĞINI ÇEKER

Ağıralioğlu’nun bu sözlerine CHP Grup Başkanvekili Altay’dan da yanıt gecikmemişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Ağıralioğlu’nun kulağını çekmesi gerektiğini’ söyleyen Altay, katıldığı canlı yayında şunları kaydetmişti:

"Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker. Ben ne diyeyim daha bu böyle olmalı, bunu bekliyoruz. Bugün benim izlediğim video hoş bir video değil."

Ağıralioğlu Altay’a, Twitter’dan yanıt vermiş ve "Kendileri gibi düşünmeyenlerin kulağının çekilmesini istemek, iktidar iddiası olan bir parti için pek hayırlı ve de saygın bir heves değildir! Tam olarak bu üsluptan endişelenir seçmen. Biz, kulak çekmeyi ve çektirmeyi doğru bulmadığımız için İYİ Parti’deyiz! Herkes bilir ki biz, cesurlar hareketiyiz. Şahsiyetimiz ve tabiatımız icabı, nezaketle ve kimseyi kırmadan yapmaya gayret ettiğimiz siyaseti de memleket, millet hizmeti görürüz. Endişelerimizi ve hassasiyetlerimizi duymayanlar, kulaklarını iyi açmalı ve denileni doğru anlamalı" demişti. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kemal 3 Aralık 2022 00:06

3.u.birtane.olmaz

Sonraki Haber Yükleniyor...