Tgrt Haber

Ahmet Davutoğlu’ndan çok konuşulacak açıklama: 6'lı masa Cumhurbaşkanı kadar imza yetkisine sahip olacak

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
06 Ocak 2023 10:30 - Güncelleme : 06 Ocak 2023 10:57
Ahmet Davutoğlu’ndan çok konuşulacak açıklama: 6'lı masa Cumhurbaşkanı kadar imza yetkisine sahip olacak
gelecek partisi,ahmet davutoğlu,6,imza yetkisi,seçim

6’lı masanın 10’uncu toplantısının ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tartışılacak açıklamalarda bulundu. Davutoğlu seçimi kazanmaları halinde 6 genel başkanın stratejik konularda Cumhurbaşkanı kadar imza yetkisine sahip olacağını söyledi.

Altı muhalefet partisinin oluşturduğu masa dün bir kez daha toplandı. 9 saati aşkın süren görüşmelere ev sahipliğini Gelecek Partisi yaptı. Toplantı sonrasında yapılan yazılı açıklama ile ilk kez cumhurbaşkanı adayıyla ilgili bir adım atıldığı ifade edildi. Yayınlanan ortak duyuruda “Cumhurbaşkanı adayı için, genel başkanlar arasında istişareler başlatılmasına karar verdik.” denildi. Kulislerde konuşulan erken seçime ilişkin 6’lı masa “6 Nisan'dan önce yapılacak bir erken seçime destek vermeye hazırız” ifadelerini kullandı. Halk TV'de konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan ise tartışılacak bir açıklama geldi. Davutoğlu masadaki liderlerin Cumhurbaşkanı kadar imza yetkisine sahip olacağını söyledi.  

6 LİDERE İMZA YETKİSİ

6 liderin konumunu dün gerçekleştirilen toplantı ile netleştirdiklerini söyleyen Davutoğlu “Alınacak roller tek tek spesifik roller değil ama ortak süreç ve imza yetkisi ile cumhurbaşkanı ve yardımcılarının ağırlıklı olacağı bir yapı olacak. Cumhurbaşkanı içerden veya dışardan olsun, genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içinde imza yetkisine sahip şekilde bulunacaklar. Bu büyük bir teminattır. Geçiş sürecini tamamladık. Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun şunu bilecek; genel başkanlar her stratejik kararda Cumhurbaşkanı kadar imza yetkisine sahip olacak” dedi.

CUMHURBAŞKANI EŞİTLER ARASINDA İLK OLACAK

Eşitlik durumunda ise Davutoğlu “Biri diğerinden bir adım önde olmayacak. Cumhurbaşkanı bir anlamada siyasi tabirle söylüyorum; eşitler arasından bir ilk olacak. Mutlak yetki sahibi olmayacak. Eşitler var, bir kişi öne çıkacak. Gideceğiz diyeceğiz ki biz sizi düşünüyoruz ama oyun kuralları bunlar, bu oyun kurallarına göre ülkeyi yönetebilirsiniz. Dün bu oyun kuralları netleşti” şeklinde konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...