Tgrt Haber

AK Parti Gümüşhane'de itiraz etti, oylar değişti

Editör: Murat Makas / Kaynak: tgrthaber.com.tr
04 Nisan 2024 15:54 - Güncelleme : 04 Nisan 2024 15:55
AK Parti Gümüşhane'de itiraz etti, oylar değişti

Gümüşhane’de 31 Mart yerel seçimler sonrası AK Parti’nin itirazı üzerine oylar yeniden sayıldı. MHP ile AK Parti arasındaki fark 547’ye düştü.

31 Mart 2024 yerel seçimin yankıları sürüyor. Gümüşhane’de Mahalli idareler seçimlerinin ardından AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı seçime itirazda bulundu.

AK Parti Genel Merkezinin talebi doğrultusunda AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı tarafından İlçe Seçim Kuruluna gerçekleşen itirazın ardından yapılan yeniden sayım sonucunda AK Parti adayı Ercan Çimen’e 8 geçerli, 4 geçersiz, MHP adayı Vedat Soner Başer’e 3 geçerli, 1 geçersiz oy seçim sonuçlarına işlendi.

AK Parti Gümüşhane'de itiraz etti, oylar değişti - 1. Resim

OYLAR ARTTI

Bu itirazla birlikte AK Parti Belediye Başkan adayı Ercan Çimen’in oyları 4 artarak 6 bin 145 olurken, MHP Belediye Başkan adayı Vedat Soner Başer’in oyları 2 artarak 6 bin 692 oldu. Yapılan düzenlemeyle birlikte yeni Belediye Başkanı seçilen Vedat Soner Başer ile mevcut başkan Ercan Çimen’in arasındaki oy farkı da 549’dan 547’ye düşmüş oldu.

Merkez İlçe Seçim Kurulu’nun bu çalışmasının ardından AK Parti İl Başkanlığının da daha detaylı inceleme için İl Seçim Kuruluna itiraz edeceği öğrenildi.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...