Tgrt Haber

AK Parti'de seçim sonrası sıcak saatler! MYK olağanüstü toplanacak

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
01 Nisan 2024 14:12 - Güncelleme : 01 Nisan 2024 14:56

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin gerisine düşen AK Parti'de sıcak saatler yaşanıyor. Seçimin ardından MYK yarın olağanüstü toplanacak.

14-28 Mayıs 2023 seçimlerinden zaferle ayrılan AK Parti, dün sonuçlanan yerel seçimlerde beklediği sonuçları alamadı. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere birçok ilde ikinci parti konumunda kalan, Türkiye genelinde de yüzde 35,49 oy ile CHP'nin gerisinde kalan AK Parti'de hareketlilik yaşanıyor. 

MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü balkon konuşmasında yaşanan gerilemenin sebeplerini masaya yatırılacağını açıklamasının ardından kritik bir gelişme yaşandı. AK Parti Merkez Yürütme Kurulunun (MYK) yarın olağanüstü toplanacağı açıklandı.

AK Parti'de seçim sonrası sıcak saatler! MYK olağanüstü toplanacak - 1. Resim

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara'da yaptığı balkon konuşmasında sandık sonuçlarının kayıp olduğunu vurgulayıp gerekli özeleştiriyi yapacaklarını söyledi. Erdoğan açıklamasında şunları kaydetti:

"Yerel seçimde umduğumuz sonucu alamadık. 31 Mart bizim için bitiş değil bir dönüm noktasıdır. Millet kararını vermiştir, mesajlarını ulaştırmıştır. Biz de partimizin organlarında 31 mart neticelerini değerlendireceğiz, özeleştirimizi cesaretle yapacağız. Sandık sonuçları bize irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor. Yerel bazlı bu gerilemenin nedenini masaya yatıracağız. Sorunları tespit edip gerekli müdahalelerde bulunacağız.

Seçim maratonu bugün tamamlandı. Seçim defterinin bugün itibariyle kapanması bile kazançtır. 4 yılda fazla süre vardır. Milletin vaktini çalacak tartışmalarla bu dönemi heba edemeyiz. Mesuliyetlerimizin farkındayız. Deprem bölgesinin ihyası, ekonomik sıkıntılar ve acil meselelere daha fazla eğileceğiz."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Osman 1 Nisan 2024 17:54

Suriyelileri göndermessiniz daha kötü sonuçları olcak

Sonraki Haber Yükleniyor...