Tgrt Haber

AK Parti'de yerel seçim için öne çıkan isimler: İstanbul'a 6, Ankara'ya 4 aday

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Türkiye Gazetesi
09 Eylül 2023 10:35 - Güncelleme : 09 Eylül 2023 10:47
AK Parti'de yerel seçim için öne çıkan isimler: İstanbul'a 6, Ankara'ya 4 aday
ak parti,yerel seçim,aday

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli 31 Mart'taki yerel seçimlerde 'koçbaşları'nı belirlemek için kolları sıvarken, AK Parti'nin İstanbul adayı için 6, Ankara adayı içinse 4 ismin adı geçiyor. Cumhur İttifakı'nın gündeminde Ankara'da MHP'nin desteklenmesinin de olduğu konuşulurken, AK Parti'nin başkentte Tiryaki ile de sürpriz yapabileceği belirtiliyor. İYİ Parti'nin masasında ise İmamoğlu'na karşı Kavuncu ve Yılmaz kozunun yanı sıra, Mansur Yavaş'a karşı ülkücü rakip var. İşte kulislerde konuşulan adaylar...

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için partiler çalışmalarını hızlandırırken, kulislerde İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya için muhtemel adaylar konuşulmaya başlandı.

Türkiye Gazetesi'nden Emrah Özcan'ın haberine göre; Cumhur İttifakı’nda 2019 yılında olduğu gibi Adana, Mersin ve Manisa’da AK Parti’nin MHP’nin adayını, başta İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya olmak üzere birçok büyükşehirde ise MHP’nin AK Parti’nin adayını desteklemesi bekleniyor. İlk hedefi CHP yönetimindeki 11 büyükşehri geri almak olan Cumhur İttifakı’nda bütün planlar buna göre yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı'nın masasında B planı da mevcut. Milliyetçi oyların fazla olduğu Ankara ve Antalya’da AK Parti’nin aday çıkarmayarak MHP’nin adayını destekleyebileceği de ifade ediliyor.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...