Tgrt Haber
24 Nisan 2024 22:30 - Güncelleme : 24 Nisan 2024 22:40

AK Parti'den 'parlamenter sisteme' veto: İyileştirme var, dönüş yok 

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TGRT Haber'de politika gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Muhalefetin genel seçimlerden önce gündeme getirdiği 'parlamenter sisteme dönüş' sözlerine kapıyı kapatan Güler, "Sistemde eksiklikler olabilir, geliştirilebilir" dedi. 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TGRT Haber'de Medya Kritik programına konuk oldu. Yeni anayasa konusuna ilişkin açıklamalarda bulunan Güler, siyasi partiler ile görüşeceklerini söyledi. 

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik'in "Parlementer sisteme dönüş olacak mı?" sorusunu cevaplayan Güler, sistemde değişikliklerin olacağını fakat parlementer sisteme dönüş seçeneğinin masada olmadığını söyledi.  

AK Parti'den 'parlamenter sisteme' veto: İyileştirme var, dönüş yok  - 1. Resim

"PARLEMENTER SİSTEME DÖNÜŞ OLMAYACAK"

"Biz öncelikle bir usul üzerinde çalışacağız. Anayasa noktasında sistemin işletilmesinden yanayız. Parlamenter sisteme dönüş olacağını düşünmüyorum. 2017, 2018 yılıyla beraber bu kabul görmüştür." diyen Güler sözlerine şöyle devam etti: 

"EKSİKLİKLER VARSA GİDERİLECEK"

"Bu sistemde eksiklik olabilir. Yönetimle sabit yapılar değildir. Mükemmel şekilde iş gören yapı ilerleyen süreçte farklılık gösterebilir. Bundan 5 yıl önce dijital para diye, uzay hukuku diye bir sistemi konuşmuyorduk. Toplum artık hızlı değişiyor. Böyle bir ihtiyaç ortada dururken 'eksiklikleri nasıl giderebilirizi' konuşmamız lazım. Cumhurbaşkanımız da 'sistemin eksiklikleri varsa giderilir' dedi."  

AK Parti'den 'parlamenter sisteme' veto: İyileştirme var, dönüş yok  - 2. Resim

SİYASİ PARTİLERLE GÖRÜŞME... 

Anayasa'nın ilk 4 maddesinde değişikliğin düşünülmediğini belirten Güler, "İlk 4 madde ve çekirdek haklarla ilgili bir tasarrufumuz olmaz. Parti grupları olarak önümüzdeki dönemlerde bunun bir yönetimini anlayışını, bir yol haritası noktasında ziyaretlerimiz olacak." diye konuştu. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
S.berk24 Nisan 2024 23:14

31 martta halk parlamenter sistemi istedi.saygı duymak zorundalar

Sonraki Haber Yükleniyor...