Tgrt Haber

Akşener CHP ile ittifakta kararlı, Ankara’dan vazgeçmeyi göze aldı

07 Aralık 2018 14:39
Akşener CHP ile ittifakta kararlı, Ankara’dan vazgeçmeyi göze aldı
chp

CHP ve İyi Parti ittifakı gerçekleşecek mi? 30 Mart seçimleri öncesi merak edilen konular arasında. İki parti arasında yaşanan gelişmelerin ardından buzlar eridi. Öyle ki; Akşener ittifak için kırmızı çizgisi Ankara'dan bile vazgeçmiş gibi görünüyor.

TGRT Haber Ankara Muhabiri Özkan Özcan'ın aktardıklarına göre: 30 Mart seçimleri yaklaşırken ittifak görüşmeleri de hız kazandı.  CHP ve İyi Parti arasında ‘Mansur Yavaş’ adaylığı tartışılıyor. Öyle ki; Akşener ittifak için kırmızı çizgisi olan Ankara’dan vazgeçmiş gibi görünüyor. Meral Akşener’in ‘Ankara’yı İyi Parti alsın diye bir tavrımız yok’ açıklaması CHP ve İyi Parti ittifakında buzları eritmiş gibi görünüyor. İttifak kararı alan iki parti çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 

İki parti arasındaki heyetler arası çalışmalar devam ediyor. Yapılan çalışmaların ardından sonuçları konuşmak için CHP Lideri Kemal Kılıçdaoğlu ve Akşener yeniden bir araya gelecek. Gözler de ittifak için bu görüşmeye kilitlenmiş durumda. Bu kritik görüşme önümüzdeki haftaya kaldı. Yapılacak görüşmede ittifak yapılacak iller masada yer alacak. Ankara’da ısrarcı olmayan İyi Parti diğer illerde CHP’den destek isteyecek. 

CHP’nin ise kalesi olarak görünen Antalya’da zora girmemek için İyi Parti’den destek isteyeceği belirtiliyor. CHP’nin bir diğer destek isteyeceği il ise Adana. Bu iki kritik il için karar liderler zirvesine kalacak gibi gözüküyor.  Özellikle Ankara ve İstanbul adayı için de her iki partide özel bir çalışma yürütüyor. 

Ankara için önce Mansur Yavaş'ın adı geçti. Ancak Yavaş'ın rozetsiz Ankara çıkışı iki partide tepkilere neden oldu. Bunun üzerine Yavaş hem CHP ile hem de İyi Parti ile görüştü. Görüşmeler sonrasında Yavaş'ın İyi Parti'ye 'hayır' dediği iddiası gündeme geldi. Yavaş, o iddialara son noktayı, ‘Bu bilgi kirliliği ve pis oyunlar bile iki partinin temiz siyaset için bir araya gelip başkenti kazanmasını gerektiriyor, bunlar asparagas haberler’ açıklamasıyla koydu. CHP’den konu ile ilgili açıklama, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’dan geldi. Torun, ‘Mansur yavaş kıymetli bir isim, görüşmelerimiz normal seyrinde devam ediyor, bir gerilim söz konusu değil’ dedi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile daha sonra ise Mansur Yavaş ile bir kez daha görüşeceği belirtiliyor. 

Kulislerde Ankara için farklı senaryolar gündeme getirilirken geçen hafta beklenmedik bir temasın gerçekleştiği ortaya çıktı. Akşener, Ankara için ismi geçen Cengiz Topel Yıldırım ile görüştü. Görüşme, Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde gerçekleşti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...