Tgrt Haber

‘Akşener Kılıçdaroğlu’nu ikna etti’ iddiası: Aday olmayacak, 2 isim tekrar gündemde

01 Ekim 2022 09:35 - Güncelleme : 01 Ekim 2022 09:49
‘Akşener Kılıçdaroğlu’nu ikna etti’ iddiası: Aday olmayacak, 2 isim tekrar gündemde
seçim,altılı masa,millet ititfakı,meral akşener,kemal kılıçdaroğlu,ekrem imamoğlu,mansur yavaş

2023 seçimlerine yaklaşık 9 ay kalırken altılı masada seçimlerde kimin aday olacağı henüz belli değil. Meral Akşener’in birçok kez adaylık için sinyal veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘aday olmaması’ konusunda ikna ettiği iddia edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Benimle misiniz?” çıkışı sonrası altılı masada adaylık tartışması alevlenmişti. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Altılı masa noter değildir” sözlerinin ardından CHP liderinin adaylığı iyice zora girdi.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Meral Akşener’in altılı masanın ikinci tur görüşmeleri öncesinde bir araya geldiği Kılıçdaroğlu’nu ‘aday olmaması’ konusunda ikna ettiğinin kulislerde konuşulduğu iddia edildi.

 2 İSİM EKRAR GÜNDEMDE

Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının son günlerdeki sessizliğinin nedeninin de bundan kaynaklandığı yönünde yorumlar yapıldığı belirtilen haberde, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın adaylıklarının tekrar gündeme geldiği öne sürüldü.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ ORTAK ADAY OLABİLİR

Daha önce adaylık için isimleri geçen ancak Kılıçdaroğlu’nun ‘Yanımda mısınız?’ çıkışına ‘Yanındayız’ cevabını vererek aday olmayacakları sinyalini veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, son gelişmelerin ardından altılı masa tarafından ortak aday gösterilme ihtimalinin arttığı belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...