Tgrt Haber

Akşener, 'son'u anlattı: 'Yavaş ve İmamoğlu' dedim, Kılıçdaroğlu kabul etmedi, hiddetlenip ayağa kalktı

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
05 Mart 2023 18:11 - Güncelleme : 05 Mart 2023 18:30
Meral Akşener,5,Kemal Kılıçdaroğlu

Geçtiğimiz gün 12'nci toplantısını gerçekleştirdikten sonra 'Cumhurbaşkanı adayı' krizi yaşayan altılı masada, Meral Akşener'in resti sonrası kopuşlar başladı. Birçok iddianın ortaya atıldığı son toplantıyla ilgili İYİ Parti lideri Akşener ilk kez konuştu. Son toplantıya kadar hiç adaylık konusunun konuşulmadığını aktaran Akşener, diğer liderlerin Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dile getirdiğini ancak kendisinin kamuoyunda 'Yavaş ve İmamoğlu'nun önde olduğunu ifade ettikten sonra Kılıçdaroğlu'nun bunu kabul etmediğini ve önerisine hiddetlenerek ayağa kalktığını söyledi.

Altılı masa, 12'nci toplantısının ardından büyük kriz yaşadı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, toplantı sonrası kurmaylarıyla olağanüstü toplantı düzenleyerek durum değerlendirmesi gerçekleştirdi ve yaptığı açıklamada resti çekti. Konuşmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a 'ateşten gömlek giyin' diyerek adaylık çağrısında bulunan Akşener, her iki belediye başkanından da veto yedi.

AKŞENER YAŞANANLARI ANLATTI

Yaşanan bu gelişmelerin ardından toplantıda neler yaşandığına ilişkin çok sayıda iddia ortaya atılırken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gazeteci Candaş Tolga Işık'a konuştu. Akşener, kendisine sorulan son altılı masa toplantısında yaşananlarla ilgili dikkat çeken cevaplar verdi.

'HERKES KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINI DİLE GETİRDİ'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şu sözlerle o günü anlattı:

"O güne kadar hiçbir şekilde Kemal Bey ya da başkası 'Cumhurbaşkanı adayı' ismi konuşulmamıştı. O gün masaya oturduk. Baktım ki benim dışımdaki herkesle Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı görüşülmüş, anlaşılmış. Söz en son bana gelene kadar herkes Kemal Bey'in adaylığını dile getirdi. Bana söz gelince 'bizim anketlerde Yavaş ve İmamoğlu çıkıyor' dedim.

'PARTİME SORMADAN KARAR VEREMEM'

Ama isterseniz 'bir kamuoyu araştırması yapalım ona göre hareket edelim' dedim. Sayın Kılıçdaroğlu kabul etmedi bu önerime hiddetlenip ayağa kalktı. Kendi adaylığının bugün ortak bir yazılı açıklamayla duyurulmasını talep etti. Ben de 'partime sormadan böyle bir karar veremem' dedim.

ADAY İSMİNDE DEĞİL ADAYLIK KONUSUNDA MUTABAKATA VARILDI

'Siz imzalamayın o zaman biz imzalarız, duyururuz' deyince 'ben masadan kalkayım o halde' dedim. 'Siz bilirsiniz' dedi. Ahmet Bey ve Ali Bey tansiyonu düşürmek için araya girdi. Ve aday isminde değil ama adaylık konusunda bir mutabakata varıldığına dair bir metne imza atıldı."

https://twitter.com/ctisik/status/1632364206577033217

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...