Tgrt Haber

Meral Akşener, İYİ Parti Genel Başkanlığına yeniden seçildi

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Haziran 2023 15:12 - Güncelleme : 24 Haziran 2023 15:20
Meral Akşener, İYİ Parti Genel Başkanlığına yeniden seçildi
Meral Akşener,iyi parti

İYİ Parti'de Meral Akşener, partinin 3. Olağan Kurultayı'nda bin 151 oyun bin 127'sini alarak, yeniden genel başkan seçildi.

İYİ Partinin ATO Congresium'daki 3. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık seçimi tamamlandı.

Oylama sonucuna göre, seçimde 1151 delege sandığa gitti. 1127 oyun geçerli, 24 oyun geçersiz olduğu seçimde, Akşener, geçerli oyların tamamını alarak yeniden genel başkan oldu.

SÜRPRİZ İSİM

Eski MHP'li Oktay Vural, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyeliği'ne seçildi. Vural, yeniden İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Meral Akşener'in listesinden İYİ Parti'ye katılmış oldu.

Meral Akşener, İYİ Parti Genel Başkanlığına yeniden seçildi

KURULTAYDA ESTİ GÜRLEDİ

Öte yandan oylama öncesi konuşma yapan İYİ Parti lideri Akşener'in çok sinirli olduğu görüldü. Akşener, "Biz önce bu parti seçime girebilsin diye CHP’den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır. Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum ancak o gün bugündür bu 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik" ifadelerini kullandı.

Kürsüye torbayla gelen Akşener "Bu ne biliyor musunuz? Bütün üst kurul delegelerimizin, milletvekillerimizin ismi olan bir torba. Akşener "Bana kala kala kura kaldı. Ayıp be ayıp. Kura mı çekeyim ben. Milletvekillerini kurayla mı belirleyeyim. Saygısızlar... Saygısızlar... Ne istiyorsunuz?" dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...