Tgrt Haber

Meral Akşener'den açık kapı: 6 Mart'taki toplantıya katılabilirim

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
04 Mart 2023 15:50 - Güncelleme : 04 Mart 2023 16:44
Meral Akşener'den açık kapı: 6 Mart'taki toplantıya katılabilirim
Meral Akşener,Altılı masa,İYİ Parti,Son dakika,Erhan Usta,Kemal Kılıçdaroğlu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının dayatıldığını öne sürerek Altılı Masa'dan ayrılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eğer genel kurulda karar alınırsa Millet İttifakı'nın 6 Mart'taki toplantısına katılabileceğini söyleyerek kapıyı yeniden araladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masa'dan ayrılıp CHP’li Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarına çağrı yapmasının yankıları sürüyor. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının dayatıldığını savunarak Altılı Masa'ya suçlamalar yöneltmesi ve masadan kalkmasının ardından; 6 Mart'taki toplantıya katılıp katılmayacaklarına dair soruya "Karar almadık, hâlâ kapı açık" cevabını verdi.

Erhan Usta, İYİ Parti liderinin hamlesiyle ilgili katıldığı yayında şunları söyledi:

”Akşener masayı dağıttı yorumları yapılıyor. Akşener, masadan kaldırılmak istendi. ‘Beş genel başkanın imzasıyla karar alınabilir’ şeklindeki yaklaşım masanın ruhuna aykırı. Bu uygulama bugüne kadarkilere aykırıydı. Bugüne kadar mutabakat yerine ‘çoğunlukla karar alınabilir gibi uygulama olmadı”

"ATILACAK ADIMLAR TOPLANTILARLA DEĞERLENDİRİLECEKTİR"

6 Mart’ta yapılması planlanan Altılı Masa toplantısına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılıp katılmayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Erhan Usta, “Onunla ilgili karar almış değiliz. Milletvekillerimiz 2 Mart’ta görüşlerini ifade etti, 3 Mart’ta GİB toplantısı yapıldı. Bundan sonraki atılacak adımlar, toplantılarla değerlendirilecektir” ifadelerini kullandı.

Usta, öte yandan, “Bence kapı hala açık. Altılı Masa çalışma ilkelerine dönecek olursa, tam bir mutabakatla isim nasıl kabul edildiyse, ilkelerimizde değişiklik olmayacak denilirse devam eder. Ama bu ilkelere uyulmazsa yapılacak pek bir şey yok” diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...