Tgrt Haber

Akşener'den şartlı dönüş sinyali: Milletin dediğini yaparsa gurur yapmam

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
05 Mart 2023 21:16 - Güncelleme : 05 Mart 2023 22:43
Meral Akşener,,,Kemal Kılıçdaroğlu,

Yaşanan 'Cumhurbaşkanı adayı' krizinin ardından resti çeken Meral Akşener'in, altılı masaya dönüş sinyali verdiği öğrenildi. Masadan kendisinin kalkmadığını, kaldırıldığını söyleyen Akşener, Kılıçdaroğlu'nun Yavaş ya da İmamoğlu'nun adaylığına onay vermesi durumunda masaya döneceğini ifade etti.

Altılı masanın 12'nci randevusunda kriz çıktı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kurmaylarıyla toplantı yaparak resti çekti. Masa, Akşenersiz ilk toplantısını 5'li olarak gerçekleştirirken İYİ Parti'nin 6 Mart Pazartesi (yarın) günü yapacağı toplantıya katılıp katılmayacağı merak konusu oldu.

AKŞENER ŞARTINI SUNDU

Kurmaylar arasında çıkan polemiklerin ardından İYİ Parti lideri Akşener'in masaya dönmek için şart sunduğu ortaya çıktı. Gazeteci Sevilay Yılman, Akşener'in olayların bu noktaya gelmesini istemediğini ancak dönmek için masanın ya da Kılıçdaroğlu'nun milletin talebini kabul etmesi durumunda döneceğini söylediğini aktardı.

Akşener'le görüşme gerçekleştiren Yılman, şunları aktardı:

"Masadan ben kalkmadım, kaldırıldım. Olayların bu noktaya gelmesini istemezdim. Gelinen nokta benim yüzümden değil. Kimseyle pazarlık yapmadım, öyle düşünen gelsin evimi taşlasın. 'Eğer masa ya da Kemal Bey, benim değil milletin talebini, dediğini kabul ederse hiç gurur yapmadan o masaya geri dönerim"

MİLLETİN TALEBİ: İMAMOĞLU VE YAVAŞ

Akşener, Candaş Tolga Işık'a yaptığı açıklamada ise altılı masanın son toplantısında söz sırası kendisine geldiğinde, "Bizim anketlerde Yavaş ve İmamoğlu çıkıyor" dediğini ifade etmişti. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...