Tgrt Haber

Tahıl krizini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çabası çözdü! Dünya tebrik etti, altılı masa ses çıkarmadı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
24 Temmuz 2022 11:04 - Güncelleme : 24 Temmuz 2022 11:14
Tahıl krizini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çabası çözdü! Dünya tebrik etti, altılı masa ses çıkarmadı
buğday,tahıl krizi,cumhurbaşkanı erdoğan

Türkiye’nin yoğun gayretleri ile çözülen ‘Tahıl koridoru’ dünyada büyük takdir topladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik mesajları yağarken muhalefet partilerinin oluşturduğu altılı masa sessizliğe gömüldü. Açıklama yapmaktan geri çekilen masanın tutumu tepki çekti. 

Tahıl krizi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya ve Ukrayna arasındaki yoğun diplomasi trafiği ile çözüldü. Heyetler İstanbul’a gelerek Dolmabahçe’de ortak metne imza attı. Tüm dünyayı etkisi altına alan gıda krizinin çözülmesi ile birlikte tüm dünyadan Türkiye’ye övgü Erdoğan’a ise tebrik etti.

BM SEKRETERİ TÜRKÇE TEŞEKKÜR ETTİ

Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nın imzalanmasında önemli rol oynaması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türk hükümetine Türkçe teşekkür eden BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk hükümeti, sizin kolaylaştırıcılığınız ve ısrarınız bu sürecin her aşamasında hayati öneme sahipti." ifadesini kullandı.

6’LI MASADAN SES ÇIKMADI

Dünyanın peş peşe açıklamalarına muhalefet partisinin oluşturduğu 6’lı masadan ise ses çıkmadı. Herhangi bir açıklama yapmayan masa tepki çekerken sosyal medyada ise ironik paylaşımlarda bulunuldu.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Üniversite öğrencilerinin KYK borçlarındaki faizlerinin silinmesinin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu sayesinde olduğu algısına atıfta bulunan sosyal medya kullanıcılarıTahıl krizini de Kılıçdaroğlu çözdü’ şeklinde paylaşımda bulundular. AK Parti Grup Başkan Vekili Yılmaz Tunç, küresel tahıl krizini çözen Cumhurbaşkanı’mızdan dünya övgüyle söz ederken altılı masadan tek ses yok. Böyle bir muhalefetten Türkiye’ye ne fayda gelir? 2023, bu faydasız muhalefetin tasfiye edildiği, güçlü Türkiye’nin önündeki engellerin kalktığı tarih olacak inşallah” diye konuştu.

‘TEŞEKKÜRLER KILIÇDAROĞLU!’

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan da “Bütün dünya ‘küresel tahıl krizi’ni çözen Cumhurbaşkanı’mızdan övgüyle söz ediyor. Baktım da Kemal Kılıçdaroğlu hala botlarla ‘Teşekkürler Kılıçdaroğlu’ etiketi açtırmamış. Kendi çalıp kendi oynamaya alışkın. Kemal Kılıçdaroğlu bu, ne yapsa yeridir!” mesajını paylaştı.

https://twitter.com/alpayozalan35/status/1550538767865622529

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...