Tgrt Haber

Altılı masada yeni gerginlik! Olmayan ‘başbakanlık’ makamı için kavgaya tutuştular

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
25 Eylül 2022 08:08 - Güncelleme : 25 Eylül 2022 08:14
Altılı masada yeni gerginlik! Olmayan ‘başbakanlık’ makamı için kavgaya tutuştular
meral akşener,ahmet davutoğlu,iyi parti,gelecek partisi,başbakan,altılı masa

Her fırsatta ‘Ben başbakan olacağım’ diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e altılı masadaki ortağından itiraz geldi. Ahmet Davutoğlu’nun partisi olan Gelecek Partisi’nden yükselen itiraz sesi sonrasında yeni krizin adı olmayan ‘başbakanlık’ koltuğu oldu.

2023 yılının haziran ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığıseçimineaylar kala muhalefetteki aday belirsizliği sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partililere yönelik ‘Gerçekten benimle misiniz’ sorusu sonrasında destek mesajı yağdı. CHP’li isimler adeta Kılıçdaroğlu ismi üzerinde kenetlenirken 6’lı masada bu sefer başka bir sorun baş gösterdi. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için bir türlü isim açıklamayan masada şimdi de olmayan ‘başbakanlık’ makamı için kavga çıktı.

İYİ PARTİ VE GELECEK PARTİSİ ARASINDA KRİZ ÇIKTI

Masaya dahil olduğundan beri ‘başbakan olacağım’ diyen İYİ Parti lideri Meral Akşener’in sözlerine Gelecek Partisi’nden cevap geldi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Sayın Meral Akşener, daha önce ‘Başbakanlığa adayım’ demişti. O önce konuştu, biz şimdi konuşuyoruz. Çünkü şimdi hak bizim. O koltuğu bize millet vermişti, millet şimdi ‘O koltuğu size yeniden vereceğiz’ diyor. Birileri o koltuğu çalsa da millet bize geri verecek. Başbakanlık öncelikle bizim hakkımız” dedi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...