Tgrt Haber

Ankara kulislerinde ince hesaplar: Seçim öne çekilecek, iki tarih öne çıkıyor

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
19 Aralık 2022 12:13 - Güncelleme : 19 Aralık 2022 13:28
Cumhurbaşkanlığı seçimleri,Erken seçim,Recep Tayyip Erdoğan,Kemal Kılıçdaroğlu,Ekrem İmamoğlu

Seçimler yaklaştıkça Ankara’da siyaset ısınıyor. Seçimler yaklaşsa da 6’lı masada Cumhurbaşkanı adayını halen çıkaramadı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçime ilişkin son sözleri Ankara kulislerini alevlendirdi. Kulislerde erken seçim ya da baskın seçim tarihleri konuşuyor.

Seçimler yaklaştıkça seçim çalışmaları sürat kazandı. Ancak 6’lı masa halen Cumhurbaşkanı seçimleri için ‘ortak adayı’ını çıkaramadı. Muhalefette adaylık tartışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hakaretten ceza alması ve İYİ Parti lideri Meral Akşener’in “85 milyon Türkiye senin yanında olduğunu buradan görüyoruz” sözleriyle alevlendi. Buna karşın CHP lideri  Kemal Kılıçdaroğlu ise İmamoğlu’ndan için  “16 milyona hizmet etmeye devam edecek” diyerek Akşener’in daylık çıkışına son noktayı koydu. 

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin’de gençlerle yaptığı buluşmada gençlerden birinin seçime ilişkin bir tüyo istemesine “Cumhur İttifakı olarak oturup dertleşelim, o zaman size tüyo değil gerçeği veririz” dedi. Erdoğan’ın bu sözleri Ankara kulislerini hareketlendirdi. Peki seçim erkene mi alınıyor? TGRT Haber’de Günaydın Türkiye Programında  Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük ile TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan kritik kulis bilgilerini paylaştı. 

14 MAYIS SEMBOLİK TARİH 

Ahmet Sözcan  seçim tarihine ilişkin başkent kulislerinde yer alan bilgileri şöyle açıkladı: “Erdoğan erken ya da erkene alınmış seçim sorulduğunda 18 Haziran’ı söylerdi. Dün bu soruya verdiği cevap erkene çekilmiş seçim, erken seçim ya da baskın seçim konuşmalarını arttırdı. Önümüzdeki günlerde Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli bir araya gelecek. Bu görüşmede seçim tarihine ilişkin bir görüş alışverişinde bulunulacak. Nisan sonu ya da Mayıs 14’e işaret ediliyor. 14 Mayıs tarihi konuşuluyor. Demokrat Parti’nin iktidara geldiği tarihtir” dedi. 

İKİNCİ TUR İHTİMALİ ÖNE ÇEKTİ

Cem Küçük, konuya ilişkin kendisiyle paylaşılan kulis bilgileri şöyle anlattı: “14 Mayıs'ta düşünülüyor ancak ikinci tura kalır diye 30 Nisan’da ilk tur yapılabilir. İkinci tura kalırsa 14 Mayıs diye düşünülüyor.”  

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Muttalip yıldız 19 Aralık 2022 17:20

Recep Tayyip Erdoğan

Sonraki Haber Yükleniyor...