Tgrt Haber

Ankara'da kim önde? Turgut Altınok son anketi TGRT Haber'de açıkladı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
24 Ocak 2024 15:12 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 15:54
,Ankara,anket,seçim

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Turgut Altınok, TGRT Haber canlı yayınında, Ankara'daki son seçim anketinin sonuçlarını paylaştı.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, TGRT Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Altınok’un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Mansur Yavaş'la yarışacağız, başka adaylarımız var, onlarla da yarışacağız. Ankara’yı biliyoruz, Ankara bizi biliyor. Yaptıklarımız, Keçiören’de bir belediyecilik efsanesidir. Bunu da kamuoyunun birçoğu biliyor. Bir çöplükten gecekondudan nasıl bir dünya başkenti olur, nasıl bir turizm merkezi olur. Ankara’nın bir çocuğuyuz. 20 yıldır belediye başkanlığı yapıyoruz. Yıllardır yaptığımız hizmetler var. 

ANKARA'DAKİ ANKETLERDE KİM ÖNDE?

Ankara bunu biliyor. Anketler de ortada. Adaylığımız açıklandıktan sonra ilk yapılan anketlerde önde çıkıyoruz. Projelerimizi kamuoyuna daha sonra açıklayacağız, bu ivme yükselerek devam edecek. Ankara'nın kendisine, geleceğine, çocuklarının, torunlarının yaşayacağı güzel bir başkent için sandıkta bunun gereğini yapacağına inanıyoruz. Verdiğimiz her oy geleceğimizin oyudur, günümüzün değil. Bizle beraber Ankara hak ettiği hizmeti alacak.

Şu an dünya başkentlerine baktığımızda maalesef Ankara diye bir başkent yok. Çok acıdır. Dünyanın nüfus olarak 22'nci ülkesiyiz ama yaşanılabilir 100 başkent arasında Ankara yok. Son 5 yılı boştur. Ankaralı bana desin ki Mansur Yavaş'ın yaptığı şu hizmet bize şöyle dokundu? Maalesef bir tane eseri yok. 300 milyar bütçe yönetildi ama ortada gözüken bir şey yok.

Dolayısıyla Ankara geleceğine sahip çıkacaktır. Ankara Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, cumhuriyetimize yakışan, insanlarımızın keyif alacağı, birçok güzelliği yaşayacağı bir başkent istiyor. Biz bunu yapacağız Allah nasip ederse, hizmetlerimizle.

Ankara'da kim önde? Turgut Altınok son anketi TGRT Haber'de açıkladı

"ÇILGIN PROJELERİMİZ VAR"

Bizim projelerimiz, eserlerimiz var. Çılgın projelerimiz de var. Başkalarının olmayabilir. Hedefiniz, gayetniz, ülkünüz, hayaliniz yoksa başarılı olamazsınız. Biz hayal edilemeyenleri gerçekleştiren bir belediye başkanıyız. Az bir bütçeyle büyükşehir belediyesinden daha çok eser ve hizmet yapmış bir belediye başkanıyız. Ankara’nın her köşesini kucaklayacağız. Asla ayrım olmayacak. Partisi ne olursa olsun bütün belediye başkanlarımızı destekleyeceğiz. Beraber ilçelerine ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. ‘Sen falan partidensin, seni cezalandıracağım’ olmayacak. Bu oldu çünkü. Mansur Yavaş daha önceki belediye başkanımız tarafından ilçe belediyelerine verilen bütün araçları çekti. Bunlar ayıptır. Ama biz Ankara'nın imkanını hiçbir ayrım yapmadan bütün Ankaralılara eşit ve adaletli bir şekilde hizmet yapacağız. 

Her tarafı nakış gibi eser ve hizmetlerle donatacağız. Tabii ben sokakta bir belediye başkanıyım. Sanal bir belediye başkanı değiliz. Kültür merkezleri, sanat merkezleri, spor merkezleri, teknoloji merkezleri, bilişim vadileri, inovasyon merkezleri. Tarımla ilgili, gençlerimizle ilgili, çocuklarımızla ilgili birçok projemiz var.

Ankara'da kim önde? Turgut Altınok son anketi TGRT Haber'de açıkladı

KENTSEL DÖNÜŞÜM VURGUSU

Trafik, ulaşım, otopark ve kentsel dönüşüm. Daha birçok projemiz var. Orada yarım kalmış bir fuar merkezimiz var. Fuar merkezi olmayan bir başkant olur mu? Onu hızla hizmete açacağız.

Havalimanı yolundaki metromuz... Ankara'daki metro ağlarını genişleteceğiz. Ankara’yı metro ağlarıyla öreceğiz.

Kentsel dönüşüme gelince, Ankara'nın maalesef eskiyen noktaları var. Şehirler eskidikçe, yaşlandıkça, dere kumuyla yapılan binalarımız var. Bunlar artık dökülüyor. Çankaya'da da var, Mamak'ta da var, Keçiörende'de diğer ilçelerimizde de var. Kentsel dönüşümü hızlandıracağız.

DAR GELİRLİLERE MÜJDE

Sosyal projelerimizde dar gelirli vatandaşlarımıza müjdelerimiz olacak. Emekli vatandaşlarımıza müjdelerimiz olacak. Biz daha farklı şeyler yapacağız. Biz reklam yapmadık. Vatandaşa biz parasını veriyoruz, inşallah çok daha fazlasını vereceğiz. Yardım demiyorum. Birçok alanda yaşanılabilir bir şehir, keyif alınan, güvenli, huzurlu bir şehir… Bunları yapacağız. Bu başkent griliği hak etmiyor. Devletimizin kalbi başkentimizi hak ettiği eserlerle buluşturacağız. Büyükşehirin imkanları, devletin imkanlarıyla beraber Ankara bambaşka olacak, Ankara altın çağını yaşayacak.

İYİ PARTİ'NİN ANKARA ADAYINA İLK YORUM

Hayırlı olsun, tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Dengeleri tabii ki etkileyecek. Son milletvekilliği seçimi ortada. 30,53'e 30,55. Nasıl olacak buradan? CHP'li bir sürü vatandaşımız var 'oyumu sana vereceğim' diyen. 20 yıldır şaibesi olmayan, aradığımız zaman telefonumuza dönen, bir derdimiz varsa çözen, bize el uzatan bir belediye başkanısınız diyorlar. Ankaralı bizle beraber daha büyük hizmetler alacağını biliyor. Dolayısıyla çıkan her aday durumu etkileyecek. İnşallah bu ipi 31 Mart'ta göğüsleyeceğiz.

Ankara'da kim önde? Turgut Altınok son anketi TGRT Haber'de açıkladı

"CUMHUR İTTİFAKI'NDA TAM UYUM VAR"

Anketler yapıldı, birçok değerli aday adayı arkadaşımız vardı. Ama anketler sonucunda ilçe adayları belirlendi. Birçoğu zaten belediye başkanlığı yapan adaylar, başarılı olan arkadaşlar. Cumhur İttifakı var. MHP'li arkadaşlarımız var.

Cumhur İttifakı'nda tam bir uyum var. AK Parti, MHP ve Büyük Birlik Partisi. Ama bunun dışında bütün Ankara'nın adayıyız, bütün Ankaralılardan oy alıyoruz. Her partiden vatandaştan oy alıyoruz. Biz de herkesi kucaklayarak, her köşesini eser ve hizmetlerle donatacağız ayrım yapmadan.

Sokaklar çok iyi. Ben yıllardır sokakta olan bir belediye başkanıyım. Her gün sokakta fotoğrafım vardır. 20 yıldır bu böyle, değişmedi, değişmeyecek. Sanal değil, sokakta bir belediye başkanı olacak.

CHP'li olup da bize oy verecek çok vatandaşımız var. 6 okçuyum ama Altınok'a oy vereceğim diyen çok vatandaşımız var.

"BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARINA ZAM YAPACAĞIZ"

Hiçkimsenin ne rızkıyla ne ekmeğiyle oynamayacağız. Aksine büyükşehir belediyesi 2 yıl zam yapmadı, seçim gelirken yüzde 70 zam yaptı. Verdiği zam enflasyonun altında. Sayın Yavaş'ın göreve geldiği zamanki maaşlarına dönmüşlerdir. Büyükşehirde çalışan işçilerimizin maaşına zam yapacağız. Keçiören Belediyesi'nden daha düşük alıyordu büyükşehirde çalışanlar.

Emekli olunca kıdem tazminatı lazım. Büyükşehir bu hakkı emekli olanlara 6 ayda gıdım gıdım ödedi. Onların tüm beklentisi bu paraydı. Ama bizden EYT'den emekli olan bütün işçilerimizin hakkını ödedik geçtik. Kimseyi mağdur etmedik. Maaşlarımızın tamamını günü gününe ödedik. Yani büyükşehirde çalışan kardeşlerimiz rahat olsunlar. Sosyal haklarına iyileştirme, maaşlarına zam yapacağız.

Ankara kazanacak. Altınok'la beraber bu fırsatı değerlendir Ankara. Çocuklarımıza, torunlarımıza, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına ve devletimize yakışan bir başkente destek versin diyorum. Destek verenleri biz mahçup etmeyiz."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...