Tgrt Haber
15 Mart 2014 11:24

Arınç, 'Biz Anadolu'yu kucaklaştırıyoruz'

Arınç, 'Bizim hükümetimiz neden 11 yıldır başarılı? Ayrımcılıkları, bölgecilikleri ve mikro milliyetçiliği reddettiği için' dedi.

Arınç, 'Biz Anadolu'yu kucaklaştırıyoruz'
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, arınç'tan açıklama,bülent arınç

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Barış Manço Kültür Merkezi'nde, Yıldırım Belediyesinin 2014-2019 dönemi projelerinin açıklandığı toplantıda yaptığı konuşmada, bu metropol ilçede nüfusun 500 bini aştığını ve gençlerin çok fazla olduğunu bildirdi. Gençleri arkadaş yapmanın, kötü alışkanlık ve arkadaşlıklardan korumanın, sokaklardan, uyuşturucu, alkol bağımlığı gibi çağı tehdit eden büyük musibetlerden kurtarmanın, belediye başkan adaylarının hazırladığı projelerde yer aldığını belirten Arınç, "Hangi anne baba çocuğunun sokakta telef olmasını, başı gözü yaralı gelmesini, evin huzurunun kaçmasını ister? Terör olaylarının içimizi yakmasını kim kabullenebilir?" ifadesini kullandı. Yıldırım'da halkın barış ve huzur içinde yaşadığını, yıllardır aralarındaki dostluğun devam ettiğini vurgulayan Arınç, şöyle devam etti:
"İki yıl öncesinde, bir Kurban Bayramı'ydı, Yıldırım'da, Yavuz Selim'de, bazı mahallelerimizde yaşanan olaylar, bizi yüreğimizden yaraladı. Çok üzüldük. Bir kardeşimizin vefat etmiş, başkalarının zarar görmüş olması, 'Acaba Yıldırım'a bir fitne mi sokuldu? Neden bu olay meydana geldi?' diye uykularımızı kaçırmıştık. Bunları istemiyoruz. Kundaktaki çocuğumuzdan yetişkin insanımıza kadar herkes bu beldede yaşadığı için Allah'a şükretmeli, iyi komşuluk ilişkileri kurmalı, ailece, çoluk çocuk, hemşehri grupları, dernekler, ne ise birbirleriyle daima dost olmalı. Bunun yapısını kurmak zorundayız. Yoksa huzursuzluğun hakim olduğu bir yerde hangi kentsel dönüşümü başarsanız, işin bir tarafı muallakta kalır. Sandalyenin bir tarafı ayaksız kalır ve siz orada rahat ve huzur yüzü göremezsiniz."Arınç, yerel seçimlere çok az bir süre kaldığını anımsattı.
Bu seçimlerde el ele verilmesi gerektiğini dile getiren Arınç, şunları kaydetti:
"İnşallah en yüksek oyla... Bunlar güçlü projeler, bunlar çürük, kıytırık oylarla yapılacak şey değil, puanlarımız çok yüksek olmalı. Çok yüksekten kazanmalıyız ki arkamızdaki halk desteği ne kadar güçlü olursa biz de o kadar başarılı olalım. Burada bazı kırgınlıklar, bazı kızgınlıklar, çekememezlikler de olmuştur, her yerde olduğu gibi. Bunları bir tarafa atmanın zamanı geldi. Biz Anadolu'yu kucaklaştırıyoruz. Bizim hükümetimiz neden 11 yıldır başarılı? Ayrımcılıkları, bölgecilikleri ve mikro milliyetçiliği reddettiği için. Biz kardeşiz. Hamdolsun ki bizi birbirimize bağlayan, bizi aynı kaderin ortağı yapan şey; inancımızdır, ahlakımızdır, millet, memleket sevgimizdir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...