Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na jet cevap: Şirket yönetmeye benzemez

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
22 Haziran 2023 20:56 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 21:03
İmamoğlu,Kılıçdaroğlu,değişim,CHP

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "CHP'de değişim" çağrısı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan jet cevap geldi. "Değişimin bayraktarlığını yapan partiye nasıl değişimin önünü aç dersiniz" diyerek İmamoğlu'nu hedefine alan Kılıçdaroğlu, "Bir kişinin iradesiyle değişim olmaz" sözleriyle lider değişimine kapıları kapattı. CHP lideri aynı zamanda İmamoğlu'nun babasına ait inşaat şirketine gönderme yaparak, "Partiyi şirket gibi düşünemezsiniz. Ekrem bey görevine devam edecektir" dedi. 

Genel seçimlerden yenilgiyle ayrılan CHP'de 'değişim' sancıları artmaya başladı. Partideki MYK ve PM üyelerinin istifasının yetersiz olduğunu düşünen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Genel Başkanlık koltuğunda da bir değişimin olması gerektiğini savundu. 

Öğlen saatlerinde "İstanbul’a Hizmette 4. Yıl” programında açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "Bu değişimi gerçekleştiremezsek ne vatandaşların beklentisini karşılayabiliriz ne de bulunduğumuz mevzileri koruyabiliriz" diyerek tekrardan 'değişim' çağrısını yinelemişti. 

Tele1 canlı yayınında açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun 'değişim' çağrılarına kapıyı kapattı. İmamoğlu'nun İBB'deki görevine devam etmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Şirketler ayrıdır partiler ayrıdır. Partiyi şirket gibi düşünemezsiniz" dedi. 

"EKREM BEY GÖREVİNE DEVAM EDECEK"

Ekrem İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanlığı'na adaylık sinyali vermesi ile ilgili konuşam Kılıçdaroğlu, "Bizim partimizde herkes koşulları yerine getirdiğinde aday olabilir. Ekrem Bey aday olacaksa ilk kez aday olacak bir kişi değil. Şirketler ayrıdır partiler ayrıdır. Partiyi şirket gibi düşünemezsiniz. Partinin kuralları vardır. Başarılı bir belediye başkanımızdır. Son seçimlerde 20-22 ilçeyi alabilecek potansiyele eriştik. İBB Meclisi çoğunluğu da alınır kişiler gelip aday olabilir. Ben asla İstanbulluların oyuyla alınmış olan bir belediyeyi asla AK Parti’ye teslim edemem. Ekrem bey görevine devam edecektir" ifadelerini kullandı. 

"BİR KİŞİNİN İRADESİYLE DEĞİŞİM OLMAZ"

"Değişimin bayraktarlığını yapan partiye nasıl 'değişimin önünü aç' dersiniz. CHP'nin kuruluş felsefesi budur. Çağdaş uygarlık dinamik bir kavramdır. Biz bunu yapmak zorundayız, parti parti olmaktan çıkar. Kendi kuralları içinden olacak. Bir kişinin iradesiyle değişim olmaz. Değişim olacak neden olmasın, hukuki zeminde olması lazım. Kurultayı yaparsınız adaylar çıkar, ben kısmen tıkayan geçmişte yapılan tüzük değişikliklerini de hayata geçiren bir kişiyim. her eleştiriyi değerlendirmek genel başkanların görevidir" 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...