Tgrt Haber
04 Ağustos 2022 08:50 - Güncelleme : 04 Ağustos 2022 09:45

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı ile görüştü: Tahıl koridoru ele alındı

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki bakanın görüşmesinde tahıl koridoru konusu ele alındı.

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı ile görüştü: Tahıl koridoru ele alındı
Mevlüt Çavuşoğlu,ABD,Türkiye,Tahıl koridoru

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD mevkidaşı Antony Blinken ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki bakanın görüşmesinde, Ukrayna'dan tahıl ihracatı için yapılan anlaşma, bu konudaki son gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı.

Bakan Çavuşoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da Dışişleri Bakanı Saifuddin Abdullah ile de görüştü.

MALEZYA İLE TİCARETTE HEDEF 5 MİLYAR DOLAR

Bakan Çavuşoğlu ikili ilişkilerin ele alındığı görüşmeye dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Malezyalı mevkidaşım Saifuddin Abdullah’la ilişkilerimizi tüm boyutlarıyla ele aldık. Ticaret hacmi hedefimiz 5 milyar Dolar. Güncellenmiş Serbest Ticaret Anlaşması'nı yakında imzalayacağız. Enerji, Turizm, ulaştırma ve teknoloji alanlarında işbirliğimizi geliştireceğiz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...