Tgrt Haber

Bakan Fidan'dan ABD'de kritik temas: Lavrov ile görüştü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Ocak 2024 09:45 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 09:56
Bakan Fidan'dan ABD'de kritik temas: Lavrov ile görüştü
Hakan Fidan,Sergey Lavrov,ABD,Rusya

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM toplantısı için gittiği ABD'nin New York kentinde Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ndeki Filistin konulu toplantının öncesinde New York'ta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü. Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Fidan'ın Rus mevkidaşı Lavrov ile ABD'nin New York kentinde bir araya geldiği belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Lavrov, Fidan'ın yanı sıra İran ve Lübnanlı mevkidaşlarıyla da bir araya geldi. Bakanlık yaptığı açıklamada ikili görüşmelerin Gazze Şeridi, Suriye ve Kızıldeniz'deki "gergin durum" üzerine odaklandığını belirtti.  Açıklamaya göre Lavrov, Hakan Fidan ile enerji konularının yanı sıra "yaklaşan ikili temasları" da ele aldı.

HANİYE İLE DE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Öte yandan Bakan Fidan 21 Ocak'ta da İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Filistin'in Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas'ın (İslami Direniş Hareketi) Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile de görüşmüştü.

Bakan Fidan'dan ABD'de kritik temas: Lavrov ile görüştü

Anadolu Ajansı'nın diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre, görüşmede Gazze’de ateşkesin bir an önce sağlanması, insani yardımların artırılması, rehinelerin bırakılması ve kalıcı barış için iki devletli çözüm konuları ele alınmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...